Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΧΕ ΣΧΕΔΙΟ ΑΛΛΑ….ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΣΤΙΣ 00:15 ΕΦΤΑΣΕ ΤΙΣ 7,20 ΛΙΡΕΣ

No Comments Share:

O υπουργός Αλμπαϊράκ είχε έτοιμο σχέδιο: Το δολάριο έφτασε τις 7,20 λίρες

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ , όταν με το που άνοιξαν οι ασιατικές αγορές συναλλάγματος το δολάριο έφτασε τις 7,20 λίρες, δήλωσε πως ¨Είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για μια ένδειξη επίθεσης και δοκιμασίας.

………….

Η ισοτιμία δολαρίου/λίρας στο κλείσιμο της εβδομάδας ήταν στο επίπεδο του 6,4 λιρών.  Σήμερα στις 00:15 έφτασε τις 7,10 λίρες.

Ο υπουργός Αλμπαϊράκ σε δήλωση που έκανε στην Χουριέτ είπε: ¨Είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για μια ένδειξη επίθεσης και δοκιμασίας. Η επίθεση αυτή που την άρχισε ο μεγαλύτερος παίκτης του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, θα προκαλέσει παρόμοιες καταστάσεις σε όλε στις αναπτυσσόμενες χώρες. Ήδη προκάλεσε¨.
Ο Αλμπαϊράκ είπε πως μαζί με τις τράπεζες ¨θα ληφθούνε ταχέως όλα τα δέοντα μέτρα¨ και πρόσθεσε πως ¨Από το πρωί της Δευτέρας οι φορεία μας θα κάνουν τις δέουσες ενέργειες ώστε να καθησυχάσουν τις αγορές και σε αυτό το θέμα θα γίνουν και οι δέουσες ανακοινώσεις. Όπως δήλωσα όλα τα μέτρα και τα σχέδια δράσης είναι έτοιμα¨

Ο Αλμπαϊράκ αναφερόμενος σε φήμες περί κατάσχεσης καταθέσεων  δήλωσε ¨Δεν θα κατασχεθούν καταθέσεις. Και οι λογαριασμοί που είναι σε συνάλλαγμα δεν θα μετατραπούνε σε λίρες. Αλλά θα ασκηθούν διώξεις σε αυτούς που διακινούνε αυτά τα κουτσομπολιά και τα ψέματα. Θα αρχίσουν διώξεις.

………………..

Νωρίτερα ο Ερντογάν είχε προειδοποιήσει τους βιομήχανους να μην παίρνουν τα δολάρια τους από τις τράπεζες.

Νωρίτερα το Μπλούμπεργκ είχε ανακοινώσει πως οι τράπεζες στην Τουρκία δυσκολεύονται να καλύψουν την ζήτηση που υπάρχει για συνάλλαγμα και ότι στον τραπεζικό τομέα υπάρχει πια σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας σε συνάλλαγμα.

………………..

Bakan Albayrak’ın ‘aksiyon planı’ hazırmış: ABD Doları 7.20’yi gördü

13/8/2018

Previous Article

OI ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Next Article

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΣ ΗΠΑ : ¨ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *