Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

13ΧΡΟΝΟΣ (!) ΕΡΓΑΤΗΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ

0 σχόλια Share:

H εξουσία του ΑΚΠ και των πλουσίων σκότωσε στην βιομηχανία τον 13χρονο Αχμέτ !

Ο Αχμέτ ήταν μόλις 13 χρονών. Και ενώ οι συνομήλικοι του ακόμη παίζουν παιχνίδια, ο Αχμέτ για να βγάλει χαρτζιλίκι για το σχολείο εργαζόταν σε μια βιομηχανία. Ουσιαστικά η εξουσία του ΑΚΠ και των πλουσίων είναι αυτή που έστειλε τον 13 ετών Αχμέτ να δουλέψεις την βιομηχανία για το χαρτζιλίκι του και τον σκότωσε όταν αυτός δουλεύοντας πιάστηκε στην πρέσα.

Από την μια οι πλούσιοι προσθέτουν κι άλλα κέρδη στα κέρδη τους και από την άλλη οι εργάτες συνεχίζουν να πεθαίνουν. Ο 13 ετών Αχμέτ Γιλντίζ-μαθητής δημοτικού, πέθανε με φρικτό τρόπο στην βιομηχανία όπου δούλευε για να βγάλει το χαρτζιλίκι του για το σχολείο.

Το αφεντικό του και ήταν υπεύθυνο για τον θάνατο του, και είπε και ψέματα !

Το περιστατικό συνέβη στα Πλαστικά Κοτς στην περιοχή Κερεστετζιλέρ του Γιουρεγίρ. Σύμφωνα με τη είδηση της ιστοσελίδας DHA, ο μαθητής 7ης τάξης του δημοτικού Αχμέτ Γιλντίζ, θέλοντας να βγάλει χαρτζιλίκι για τι σχολείο, άρχισε να δουλεύει σε βιομηχανία πλαστικών, ατόμου που λέγεται Αλή Κοτς. Ο Αχμέτ που δούλευε ως βοηθός σε εργασίες καθαριότητας και για να κάνει τσάι, και κέρδιζε 100 λίρες την εβδομάδα, μεταφέρθηκε από το αφεντικό του βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Αδάνων.

Το αφεντικό του στην αρχή είπε πως ¨αυτοκίνητο του οποίου τις πινακίδες δεν πήραμε, τον χτύπησε και έφυγε¨ , ενώ ο Γιλντίζ παρά τις προσπάθειες που έγιναν, δεν σώθηκε.

Οι γιατροί βλέποντας όμως πως το κεφάλι του παιδιού ήταν αμφίπλευρα πατημένο, σκέφτηκαν πως αποκλείεται να είναι από τροχαίο και ενημέρωσαν την αστυνομία. Η ομάδα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών κινητοποιήθηκε μετά από την ενημέρωση από τους γιατρούς, και πήραν κατάθεση από τον Αλή Κοτς. Δέχτηκε πως είπε ψέματα στην πρώτη του κατάθεση και ομολόγησε πως ¨ Βγάζοντας τα δείγματα από την μηχανή της πρέσας σφίχτηκε το κεφάλι του. ¨όταν τραυματίστηκε τον φέραμε στο νοσοκομείο¨.

Οι περισσότεροι δουλεύουν ανασφάλιστοι

Κατά το έτος 2013 τουλάχιστον 154 εργάτες, ενώ το 2012 πάνω από 1000 εργάτες έχασαν τη ζωή τους. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και εκατοντάδες παιδιά-εργάτες που υποχρεώνονται να δουλεύουν σε μικρή εργασία.

………

Haber.sol.org 15/3/2013 

Σχ : Προφανώς τον είχαν προσλάβει δήθεν για τσιράκι σε βοηθητικές δουλειές και τον έβαλαν να δουλεύει κανονικά σαν εργάτης, και έτσι προέκυψε ο θάνατος του. 13 χρονών…

Previous Article

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΣΤΑ ΚΙΜΜΕΡΙΑ ΞΆΝΘΗΣ

Next Article

ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΕΣΤΙΩΝ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!