Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

No Comments Share:

Απεριόριστη πια η εργατική εκμετάλλευση από στο ΑΚΠ: Παιδιά σε βαριές δουλειές !

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αφαίρεσε την λίστα με ¨τα επαγγέλματα στα οποία απαγορεύεται να εργαστούνε παιδιά¨.

Το ΑΚΠ κάνοντας ένα ακόμη βήμα στην εκμετάλλευση των εργατών, έκανε ένα ακόμη βήμα για την ¨νόμιμη¨ πλέον εργασία των παιδιών σε βαριές εργασίες.

Σύμφωνα με την είδηση που δημοσιεύει στην εφημερίδα Βατάν η Γκιουλουμχάν Γκιουλτέν, πλεόν όσοι έχουν συμπληρώσει τα 16 τους έτη θα μπορούνε να εργάζονται και σε βαριές δουλειές.

Με την ρύθμιση του Υπουργείου Εργασίας όσοι έχουν συμπληρώσει τα 16 έτη και θα έπρεπε να πηγαίνουν στην 2α Λυκείου, ανοίγει ο δρόμος για να μπορούν να εργάζονται σε δουλειές όπως παραγωγή κεραμιδιών, τούβλων, παραφίνης, πλαστικών υλικών και κυτταρίνης. Η ρύθμιση αυτή που θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις διασφαλίστηκε με αλλαγή που επήλθε στην ¨Νομοθεσία τρόπου εργασίας νέων παιδιών¨. Καταργήθηκε σε αυτήν ο όρος ¨βαριές και επικίνδυνες¨ εργασίες που υπήρχε στο άρθρο 4. Με τον τρόπο αυτό το υπουργείο καταργώντας τον όρο αυτό, απέβαλλε και την λίστα με ¨τα επαγγέλματα στα οποία απαγορεύεται να εργαστούνε παιδιά¨. Έτσι με αυτό τον τρόπο εξαλείφθηκε το πρόβλημα που εμπόδιζε την παιδική εργασία σε επικίνδυνες δουλειές.

…………………

Η ρύθμιση αυτή δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως προχτές. Ένα παιδί 16 χρονών πρέπει να πηγαίνει στην 2α Λυκείου. Αλλά με αυτή την ρύθμιση ανοίγει ο δρόμος, αντί για λύκειο να πηγαίνουν στις βιομηχανίες.

……………

Haber.sol.org  24/2/2013

Previous Article

H KAΛΗ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ…

Next Article

ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (!) ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *