Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΡΕΚΟΡ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

0 σχόλια Share:
Χαμπέρβακτίμ  4-12-2010
 Ρεκόρ προσδοκιών στον τομέα του αυτοκινήτου ! Ο τομέας των αυτοκινήτων που τελευταία φορά το 2005 είχε πραγματοποιήσει πωλήσεις 729 χιλιάδων επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων, φέτος αναμένεται να σπάσει ρεκόρ με πωλήσεις 735 χιλιάδων οχημάτων.

Σε ανακοίνωση που έκανε ο CEO της Τουότα- Τουρκίας Αλή Χαϊντάρ στην διάρκεια εκδήλωσης στα Άδανα δήλωσε πως λόγω της παγκόσμιας κρίσης το 2008 όλοι οι τομείς επηρεάστηκαν αρνητικά.    

Είπε πως για αυτό το λόγο το 2009 άρχισαν να πουλάνε χωρίς να έχουν βάλει στόχο πωλήσεων, ετοιμάζοντας να πουλήσουν το στοκ τους με την στήριξη του ΦΠΑ εκ μέρους της κυβέρνησης και συνέχισε : ¨Αυτό αποτέλεσε σημαντική επιβάρυνση για εμάς. Μπαίνοντας το 2010 οι κυβερνητικοί αρμόδιοι ξεκάθαρα μας το είπαν (ότι και να γίνει φέτος μην περιμένετε φορολογικά κίνητρα, ανάλογα κάνετε και τους σχεδιασμούς σας). Για αυτό είχαμε καθορίσει χαμηλούς στόχους πωλήσεων. Κίνητρα δεν θα υπήρχαν, η οικονομική κρίση συνεχιζόταν και δεν υπήρχε μια εικόνα που να υπόσχεται ελπίδα .Όλοι υπέθεταν πως η κρίση θα απλωνόταν. Όμως κατά απροσδόκητο τρόπο η αγορά άρχισε να πηγαίνει καλά. Ένας από τους πιο βασικούς λόγους για αυτό ήταν η πτώση των επιτοκίων. Στον τομέα μας τα επιτόκια είναι πολύ βασικά. Διότι το 70 περίπου των πωλήσεων μας γίνονται με πίστωση. Αυτό υπήρξε πολύ σημαντικός παράγοντας. Ειδικότερα στην Τουρκία τα μέτρα κανονισμού που είχαν ληφθεί στην προηγούμενη κρίση του 2001 απέτρεψαν την αρνητική επίδραση της παγκόσμιας κρίσης στο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα, και δεν χάσαμε καμία μας τράπεζα. Το 2010 ανακάμψαμε γρήγορα και λόγω της επιβίωσης των χρηματοδοτήσεων με την πτώση των επιτοκίων, και με την πραγματοποίηση μαζικών πωλήσεων που είχαν ανασταλεί το 2009.Το 2010 άρχισε με ένα τρόπο τόσο καλό που κανείς δεν το περίμενε και από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα πήγε πολύ καλά. Εκτιμούμε πως θα κλείσει ως χρονιά-ρεκόρ. Ο τομέας των αυτοκινήτων της Τουρκίας είχε κάνει τις πιο πολλές του πωλήσεις το 2005. Τότε είχαν πουληθεί 729 χιλιάδες επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα. Φέτος εκτιμούμε και περιμένουμε πως οι πωλήσεις θα φτάσουν τα 735 χιλιάδες τεμάχια¨.

 
Previous Article

ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΖΑΡΙΑ

Next Article

ΜΑΚΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *