Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

AYTO ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ BURGER KING ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ KING !

0 σχόλια Share:

Κουρδικό πρακτορείο Φιράτ 10-6-2011

Αυτό δεν είναι Burger King, αλλά καταπίεση King !

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ- Το ευρισκόμενο στην περιοχή Μετζιντγιέκιοι της Κωνσταντινούπολης κέντρο κλήσης των Burger King, έχει μετατραπεί σε κέντρο καταπίεσης των εργαζομένων. Με πρακτικές που δεν συναντιούνται ούτε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Εργαζόμενοι υποχρεωμένοι να δουλεύουν 11 ώρες τη μέρα, που αν αργήσουν λίγα λεπτά στη δουλειά τους βάζουν να στέκονται στο ένα πόδι, ενώ όταν συνδικαλίστηκαν τράβηξαν τα πάνδεινα. Τους πήραν σε αίθουσα ανάκρισης, τους χτύπησαν, οι τρεις διώχτηκαν και εντέλει τους υπέβαλλαν και αγωγή.

Δεν έμεινε καταπίεση που να μην αντιμετώπισαν για τον μισθό των 945 τ.λ. Οι εργαζόμενοι στο κέντρο κλήσης των Burger King πέρασαν στην αντεπίθεση ενάντια στις απάνθρωπες πρακτικές.

Σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν καμπάνια με τίτλο ¨Δεν υπάρχει παραγγελία, στήριξη υπάρχει¨, και σύντομα συγκέντρωσαν στήριξη από 20 χιλιάδες άτομα. Αυτά που έζησαν στο Burger King τα περιέγραψαν στο Φιράτ .

Ο Ισμαήλ Γιλντίζ που δούλευε για 1,5 χρόνο εκεί λέει πως ακόμα δεν ξέχασε αυτά που είδε εκεί. Λέει πως τους έβαζαν να δουλέψουν 11 ώρες και πως η διευθύντρια Σεράπ Ντεμιρέλ είχε κάνει την ζωή τους κόλαση. Ο Γιλντίζ θυμάται πως δεν τους άφηνε καν να πάνε στην τουαλέτα και περιγράφει ως εξής αυτά που έζησε :

¨Κάποια στιγμή τα χρειάστηκα, σηκώθηκα και πηγαίνοντας βιαστικά στην τουαλέτα μου έκοψε το δρόμο και μου είπε ¨που πας εσύ ; ¨. Όταν της είπα πως πάω για την τουαλέτα μου είπε ¨Άστο αυτό, να μάθεις να κρατιέσαι. Αν εγώ δεν δώσω άδεια δεν θα σηκώνεσαι από τη θέση σου. Γρήγορα κάτσε στη θέση σου, έρχονται παραγγελίες, αν δεν τελειώσουν δεν πας πουθενά¨. Και με την απειλή της απόλυσης με έβαλε να συνεχίσω.

Μια άλλη φορά ένας συνάδελφος μας πήγε τουαλέτα χωρία να ενημερώσει. Μαθαίνοντας το η Ντεμιρέλ όρμηξε στην τουαλέτα και τον έβγαλε με το ζόρι έξω. Το παιδί είχε γίνει κατακόκκινο. Έτσι με αυτό το βασανιστήριο οι άνθρωποι κρατούσαν για ώρες τις ανάγκες τους¨.

………………………

Ο Γιλντίζ περιγράφει για το πώς η συνάδελφος του Εσρά Φιλίζ Τουφάν διώχτηκε από τη δουλειά απλά και μόνο επειδή πήγε στο νοσοκομείο : ¨Αρρώστησε και επειδή ήμασταν υποχρεωμένοι να τρώμε τα ίδια πράματα έπαθε δηλητηρίαση. Στο νοσοκομείο της έβαλαν ορό. Η Ντεμιρέλ όμως της πήρε τηλέφωνο και της είπε ¨άσε τον ορό και έλα εδώ να σε δω. Αν δεν έρθεις να μην ξαναπατήσεις εδώ¨. Μόνο εξ αυτού του περιστατικού η Εσρά που δούλευε 3 χρόνια αναγκάστηκε να αφήσει τη δουλειά της χωρίς αποζημίωση» .

………….

ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΓΟΠΟΡΕΙ ΠΟΙΝΗ ΟΡΘΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ

Η Γκιουλμπαχάρ Μπαντ 41 χρονών και με ένα παιδί υπέστη μεγαλύτερη καταπίεση από τον Γιλντίζ, και στα 3 χρόνια που δούλεψε υπέστη απάνθρωπες πρακτικές. Αν αργούσε τρία λεπτά να πάει στη δουλειά η διευθύντρια Σεράπ Ντεμιρέλ την καλούσε και την έβαζε στραμμένη προς τον τοίχο να στέκεται στο ένα πόδι. Η Μπαντ αναφέρει πως ¨Μας έβαζε να στεκόμαστε στο ένα πόδι όσο ήθελε, μερικές φορές μάλιστα το διάστημα αυτό έφτανε την μισή ώρα. Απαγορευόταν ρητά να κατεβάσουμε το πόδι μας¨.

………………………

 

Previous Article

ΕΛΙΓΜΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ

Next Article

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *