Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΙΤ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΒΟΜΒΩΝ — ΒΙΝΤΕΟ

0 σχόλια Share:

Γίναμε εξυπνότεροι στις βόμβες

 

Το TÜBİTAK με ¨ειδικά κιτ κατεύθυνσης¨ (HGK) θα μετατρέψει τις βόμβες που χρησιμοποιούνται στα πολεμικά αεροπλάνα σε έξυπνες βόμβες. Με αυτό τον τρόπο η Τουρκία μετά από τις ΗΠΑ την Ρωσία και το Ισραήλ θα είναι η τέταρτη χώρα στον κόσμο που θα παράγει έξυπνες βόμβες. Οι βόμβες με την χρήση των HGK, αντί για 5 χλμ θα μπορούν να εκτοξευτούν από 25 χλμ, ενώ η απόκλιση τους θα είναι μόνο 5-6 μέτρα.

 Το TÜBİTAK μετά από 5 χρόνια ολοκλήρωσε το σχέδιο ¨ειδικά κιτ κατεύθυνσης¨ (HGK) που αυξάνουν την ικανότητα χτυπήματος των βομβών που χρησιμοποιούνται στα μαχητικά αεροπλάνα μετατρέποντας τες σε ¨έξυπνες βόμβες¨. Με αυτό τον τρόπο η Τουρκία που αυξάνει την βλητική ισχύ των ΤΕΔ με τα HGK, καθίσταται η τετάρτη χώρα που παρήγαγε κάτι τέτοιο μετά από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Ρωσία. Αεροπλάνα με την χρήση αυτών των HGK θα μπορούν να χτυπήσουν στόχους σε απόσταση 25 χλμ.

 6 μέτρα απόκλιση

Τα HGK που δίνουν την δυνατότητα κατεύθυνσης στις εκτοξευόμενες βόμβες, αναπτύχθηκαν από μηχανικούς του Ινστιτούτου Έρευνας κι Ανάπτυξης Αμυντικής Βιομηχανίας του TÜBİTAK. Τα HGK σχεδιάστηκαν ώστε να τοποθετούνται πάνω σε βόμβες που δεν έχουν ¨οδηγό¨. Οι βόμβες καθίστανται έξυπνες και με τις συντεταγμένες να δίνονται από δορυφόρο και με την βοήθεια ειδικών αισθητήρων, έχουν μια μικρή απόκλιση 6 μέτρων και εξαφανίζουν το στόχο. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να επιχειρούν χωρίς να προκαλείται ζημία σε μέρη πλην του επιλεγμένου στόχου.

Τα μαχητικά αεροπλάνα ρίχνουν τις κανονικές βόμβες από απόσταση 5-6 χλμ, ενώ με τα HGK η απόσταση αυτή φτάνει στα 25 χλμ. Οι έξυπνες βόμβες με τα πρόσθετα πτερύγια και την ειδική επιφάνεια καλύπτουν την απόσταση. Το αεροπλάνο μπορεί με ασφαλή τρόπο να ολοκληρώσει την αποστολή του και να επιστρέψει πίσω, χωρίς να μπει σε επικίνδυνη περιοχή.

……………….

Ο Νιχάτ Εργκιούν χωρίς να δώσει πληροφορίες για την δαπάνη του σχεδίου αυτού, υπογράμμισε πως τα παραχθέντα HGK είναι σε αναλογία 5 προς 1 πιο φτηνά από τα αντίστοιχα εισαγόμενα., ενώ έχουν και καλύτερα χαρακτηριστικά. Ο Εργκιούν περιέγραψε το πώς τα σχέδια στην αμυντική βιομηχανία επιφέρουν και εθνικά οφέλη ως εξής : ¨Με το που άρχισε το TÜBİTAK το συγκεκριμένο σχέδιο άρχισαν να πέφτουν και οι τιμές των εισαγόμενων HGK. Υπάρχει κι αυτή δηλαδή η πτυχή του οφέλους από την εγχώρια τεχνολογία. Επέρχεται ευκολία στην προμήθεια και πτώση στις τιμές. Τα σχέδια μας από κάθε πλευρά αποφέρουν εθνικό όφελος. Και όσο αυξάνεται η εγχώρια παραγωγή μας τόσο θα αυξάνεται και η εξάρτηση μας από έξω.

…………….

Ολοκληρώνονται οι υποδομές για να μπει σε γραμμή παραγωγής. Φορείς της αμυντικής βιομηχανίας θα αρχίσουν από το 2013 να παράγουν τα HGK, και έτσι η Πολεμική Αεροπορία θα ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο με την χρήση HGK που θα είναι 100% εγχώρια. ¨

Εφ. Χουριέτ 3/11/2012

Σχ : Σχετικό είναι το κάτωθι βίντεο

 

Previous Article

HAUTE COUTURE ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Next Article

ΚΕΜΑΛΙΚΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

dictum ut risus. eleifend venenatis id vulputate, accumsan elit. venenatis, commodo