Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

0 σχόλια Share:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μπεράτ Αλμπαϊράκ, έκανε σημαντικές δηλώσεις στην 8η Ενεργειακή Σύνοδο Τουρκίας

O υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ανέφερε πως εάν δεν προκύψει κάποιο μεγάλο πρόβλημα, φέτος θα είναι ο πρώτος χειμώνας στον οποίο δεν θα υπάρξει καμία διακοπή φυσικού αερίου. Ο Αλμπαιράκ είπε πως η Τουρκία θα είναι πιο ενεργή στις γεωτρήσεις στην Μαύρη Θάλασσα και στην Μεσόγειο και πρόσθεσε: ¨Μπορούμε να προβλέψουμε πως αρχίζει ένα πολύ σημαντικό βήμα. Με την ενεργοποίηση του δεύτερου μας σκάφους γεωτρήσεων, με το δικό μας σκάφος θα αναλάβουμε ρόλο στην Μαύρη Θάλασσα. Πριν το τέλος αυτής της χρονιάς έρχεται το πλοίο μας. Την πρώτη μας γεώτρηση στην Μεσόγειο θα την κάνουμε εντός του 2018.

Ο υπουργός Μπεράτ Αλμπαϊράκ στην σύνοδο έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Μπορώ να πω ξεκάθαρα πως ως Τουρκία στα επόμενα 5 έτη θα κινηθούμε ώστε στον άξονα 2023-2030  να πιάσουμε τους στόχους σχετικά με τον ήλιο και τον αέρα. Πιάσαμε τα 1700 μεγαβάτ στον αέρα.

………………..

Περάσαμε σε ένα τέτοιο μοντέλο ώστε στην νέα περίοδο να πέσει το κόστος. Η μεγαλύτερη συμβουλή αυτού του μοντέλου είναι η πτώση του κόστους.  Το κόστος παραγωγής ενέργειας από τον αέρα έπεσε κατά 3,48%. Κάτω από τις τιμές της αγοράς. Έτσι θα διαμορφώσουμε το πλαίσιο στο επόμενο διάστημα.

¨ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΒΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΞΗΣΗ¨

¨Εάν συνεχιστεί να αναπτύσσεται η Τουρκία είναι ανάγκη να ελαχιστοποιήσουμε την ενεργειακή της εξάρτηση. Και το πιο σημαντικό σε αυτό είναι η εντοπιότητα . Την περασμένη χρονιά ήμασταν στο 49%. Φέτος παρά το ότι η στάθμη στα φράγματα μας σε σχέση με πέρσι είναι στην μέση, η εγχώρια παραγωγή μας θα αυξηθεί. Είναι μια χρονιά στην οποία θα βιώσουμε την μεγαλύτερη αύξηση. Θα στηρίξουμε την διαδικασία στον ιδιωτικό τομέα και στην δημόσια τάξη. Η Τουρκία σε όλα αυτά τα πεδία έχει μεγάλες δυνατότητες. Βλέποντας την οικονομία στην Τουρκία, θέτουμε σε εφαρμογή ένα τριπλό σύστημα win-win. Προβλέπουμε πως τo 20123 και μετά (θα τεθεί σε λειτουργία ο πυρηνικός αντιδραστήρας) θα πετύχουμε αυτά τα ποσοστά. Η αυξανόμενη ζήτηση θα καλυφθεί και θα αυξηθεί η εντοπιότητα. Εργαζόμαστε στην παροχή κινήτρων ώστε οι εισαγόμενες πηγές να μετατραπούν σε εγχώριες.

Στο εγχώριο χαρτοφυλάκιο υπάρχει και ο εγχώριος άνθρακας. Πάντοτε το έλεγα αυτό.  Δεν βλέπουμε κάποια αύξηση στην συμμετοχή του άνθρακα στην συνολικά παραγόμενη στην Τουρκία ηλεκτρική ενέργεια. Η συμμετοχή του είναι γύρω στο 30%. Ετησίως εισάγουμε 30 εκ. τόνους άνθρακα. Πρέπει να αυξηθεί η συμμετοχή από τον εγχώριο άνθρακα. … Αυτό μπορούμε να το διασφαλίσουμε με την εντοπιότητα. Σε μόλις 10 χρόνια προσθέσαμε ακόμη 8 εκ. τόνους αποθέματα. Από τα 15,9 εξήχθησαν 3 δισεκατομμύρια τόνοι.  Με νέες έρευνες αυξάνονται τα δυνητικά μας αποθέματα. Και αυξάνεται και η ποιότητα. Κάρβουνο υψηλής θερμιδικής αξίας. Μιλάμε για μια συνολική αξία 300-350 δις δολαρίων αποθεμάτων άνθρακα. Τέτοια είναι η περιουσία μας. Πρέπει οπωσδήποτε να επωφεληθούμε από αυτήν. Πως ; Με την πλέον εξελιγμένη τεχνολογία και με περιβαλλοντικά κριτήρια… Εγκαινιάσαμε ένα νέο μοντέλο κινήτρων σχετικά με τον εγχώριο άνθρακα.

…………………..

ΠΗΡΥΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Συνεχίζονται οι εργασίες για την άδεια ανέγερσης. Επιθυμούμε στα τέλη αυτής της χρονιάς ή στις αρχές της άλλης να ρίξουμε θεμέλια. Το σημαντικό σημείο είναι ο στόχος για το 2023. Εάν ως ημερομηνία στις 29/100 που είναι η ημέρα για την Δημοκρατία μας, μπορέσουμε να τον έχουμε τοποθετήσει, για μας δεν θα υπάρχει πιο τιμημένη μέρα. Συνεχίζουμε τις εργασίες.

http://www.yeniakit.com.tr/haber/turkiyeden-flas-akdeniz-hamlesi-384524.html

11/10/2017

Previous Article

TO ¨ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ¨ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡIΚΩΝ

Next Article

ΟΙ ΓΙΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΤΙΜΗΣ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

justo felis dolor. id libero eleifend diam luctus tempus