Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

No Comments Share:

Το Σαχντενίζ θα αυξήσει το πρεστίζ της Τουρκίας

 

Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τανέρ Γιλντίζ , ανέφερε πως με την χτεσινή υπογραφή στην Σμύρνη της διακυβερνητικής συμφωνίας για πώληση φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν στην Τουρκία και την μεταφορά του στην Ευρώπη πλέον δεν υπάρχει κάποιο εμπόδιο μπροστά στο Σαχντενίζ-2 και ότι ¨ από τα τέλη του 2017-αρχές του 2018 το αέριο του Σαχντενίζ-2 θα έχει φτάσει στην Ευρώπη¨.

Ο Γιλντίζ ανέφερε ότι αυτή η συμφωνία θα ενισχύσει περισσότερο την ισχύ της Τουρκίας στα διεθνές επίπεδο και θα διασφαλίσει το πρεστίζ της. Ο Γιλντίζ παρείχε τις εξής πληροφορίες : Είναι μια σημαντική συμφωνία σχετικά με το σχέδιο του Σαχντενίζ-2 του Αζερμπαϊτζάν αλλά και για την μεταφορά των όποιων κοιτασμάτων βγούνε από τώρα και πέρα. Τον τελευταίο καιρό στις οθόνες έγιναν κάποια εν μέρει εσκεμμένα σχόλια πως αυτό το αέριο δεν θα περνούσε από την Τουρκία. Οι υπογραφές των χτεσινών συμφωνιών είναι η απάντηση σε αυτούς. Υπογράφηκαν έξι μεγάλες συμφωνίες στον ενεργειακό τομέα. Μια εξ αυτών είναι διακυβερνητική και θα την παρουσιάσουμε προς έγκριση στην βουλή. Αυτή είναι μια συμφωνία που θα μπορεί να συγκριθεί με μια σειρά από σχέδια όπως τα Nabucco, ITGI, και TAP που διασφαλίζουν το φυσικό αέριο στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα εάν τεθεί θέμα προτάσεων προς τις παραγωγές χώρες, διασφαλίζεται με αυτήν την συμφωνία πως θα έχουν και αυτές έναν εναλλακτικό αγωγό¨.

Τέρμα πλέον οι δικαιολογίες

Ο Γιλντίζ επανέλαβε πως πλέον δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο και από το 2018 6 δις κυβικά θα χρησιμοποιούνται στην Τουρκία και 10 δις κυβικά θα πηγαίνουν προς χρήση στην Δύση .

…………………..

Εφ. Ταράφ 27-10-2011 

Previous Article

¨ΕΜΠΟΔΙΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Next Article

ΜΝΗΜΗ ΛΙΒΥΟΥ ΗΓΕΤΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published.