Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΤΣΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΦΤΗΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ…

0 σχόλια Share:

Στην Περιοχή Υποδηματοποιών Σμύρνης από τους 45 χιλιάδες εργάτες, ασφαλισμένοι είναι μόνο οι 3 χιλιάδες, ενώ υπάρχουν και 5 χιλιάδες παιδιά-εργάτες

Στην Σμύρνη ομάδα εργατών που αποκαλούνται ¨Εργάτες δέρματος και παπουτσιών¨ ετοίμασαν μια αναφορά σχετικά με την υποδηματοποιία που είναι ο κλάδος τους. Εκεί αναφέρεται πως στην Περιοχή Υποδηματοποιών από τους 45 χιλιάδες εργάτες, ασφαλισμένοι είναι μόνο οι 3 χιλιάδες, ενώ υπάρχουν και 5 χιλιάδες παιδιά-εργάτες.

Η βαθιά ριζωμένη τέχνη της υποδηματοποιίας στην Τουρκία, με την επίδραση της εκβιομηχάνισης συνεχώς αναπτύσσεται. Έχει φτάσει να είναι ένας κλάδος στον οποίο ετησίως παράγονται 500 εκ. ζευγάρια παπούτσια. Η ίδια όμως ανάπτυξη δεν συμβαίνει και στους εργαζόμενους στον κλάδο αυτό. Εμφανίζονται λοιπόν τώρα οι συνθήκες ζωής των εργαζομένων στην Περιοχή Υποδηματοποιών Ισίκκέντ. Οι εργάτες πιάνουν δουλειά νωρίς το πρωί και δεν έχουν ούτε ασφάλεια εργασίας ούτε ασφάλεια γι την υγεία τους. Δουλεύουν αδιάκοπα μέχρι αργά το βράδυ.

Η περιοχή των υποδηματοποιών όπου εργάζονται πολλοί πρόσφυγες από Συρία που λόγω του πολέμου ήρθαν στην Τουρκία, κάθε μέρα που περνάει γίνεται αβάσταχτη για τους εργάτες.

……………..

Δίπλα στην ανασφάλιστη εργασία, στην παιδική εργασία που έφθασε σε δυσθεώρητα ύψη και στην χρήση των Σύριων ως πηγή μαύρης και φθηνής εργασίας, αναφέρεται πως τα αιτήματα των εργαζομένων καταπνίγονται με την απειλή  πως θα χρησιμοποιηθούν Σύριοι εργαζόμενοι στην θέση τους. Στην αναφορά αναφέρεται πως σε περιπτώσει που Σύριοι εργάτες ζήτησαν βελτίωση μισθού ή το δικαίωμα της ασφάλισης, απειλούνται είτε με απόλυση είτε με απέλαση.

Η αναφορά καταγράφει πως δεν υπάρχει σταθερό ωράριο, πως εργάτες που αρχίζουν δουλειά στις 06:00 ενίοτε αναγκάζονται να εργάζονται 12 ώρες, ενώ άλλοι επί μέρες ξημερώνονται στο εργαστήριο. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των ανασφάλιστων εργατών εργάζονται με μισθό κάτω του κατώτατου επιτρεπόμενου. Η αναφορά καταγράφει πως οι ώρες ξεκούρασης των εργατών είναι σε επίπεδο ανυπαρξίας και ότι δεν υπάρχει ένα υγιές περιβάλλον για φαγητό.

Στα εργαστήρια δεν υπάρχει σύστημα εξαερισμού, ενώ χρησιμοποιούνται κατά κόρον τα επιβλαβή για την υγεία του ανθρώπου χημικά συγκόλλησης μπαλί και τινέρ. ΟΙ εργάτες εργάζονται σε αυτά τα εργαστήρια στα οποία δεν υπάρχουν μέτρα πυρόσβεση, αν και αυτά τα υλικά είναι επίσης εύφλεκτα και εκρηκτικά. Εργάζονται απροστάτευτοι απέναντι σε περιπτώσεις χημικής δηλητηρίασης και περιστατικών εγκαυμάτων. Εντοπίστηκε επίσης πως πολλοί εργάτες βρίσκονται αντιμέτωποι με ασθένειες όπως κήλη, αιμορροΐδες και απώλεια δοντιών.

………………..

http://siyasihaber3.org/izmir-ayakkabicilar-sitesindeki-45-iscinin-sadece-3-bini-sigortali-iscilerin-5-bini-cocuk-isci

14/5/2017

Previous Article

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Next Article

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *