Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

No Comments Share:

Εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν στο θάνατο

Στους 327.00 έφτασε ο αριθμός των εκπαιδευτικών που αποφοίτησαν από σχολές εκπαιδευτικών και δεν έχουν διοριστεί. Κατά τελευταία 5 χρόνια 18 εξ αυτών έπαθαν κρίση επειδή δεν μπόρεσαν να διοριστούν και αυτοκτόνησαν.

 Στους 327.000 έφτασε ο αριθμός των εκπαιδευτικών που αποφοίτησαν και χρόνια τώρα περιμένουν να διοριστούν. Η Πλατφόρμα Αδιόριστων Εκπαιδευτικών (AYÖP) ανέφερε πως κατά τα τελευταία 5 χρόνια, 18 από αυτούς τους εκπαιδευτικούς έδωσαν τέλος στην ζωή τους αυτοκτονώντας. Οι εκπαιδευτικοί που προτίμησαν τον θάνατο άφησαν πίσω τους σημειώματα και ιστορίες ζωής που σου ραγίζουν την καρδιά.

Μην αφήσετε το σώμα μου στο νοσοκομείο

ΣΕΓΚΙΟΥΛ ΟΖΚΑΝ : Αυτοκτόνησε στην Προύσα στις 1-3-2007. Ωρομίσθιος. Τέσσερα χρόνια περίμενε διορισμό.

ΝΟΥΡΑΝ ΟΥΤΖΑ : Έδωσε τέλος στην ζωή της στην πόλη Μπάτμαν στις 5-6-2007.

ΝΟΥΡΑΪ ΟΖΕΡ : Αυτοκτόνησε στις 13-8-2008 στο Ελάζιγκ. Ήταν βοηθός-δάσκαλος στο χωριό Σαραγιτζίκ της περιοχής Αγίν. Περίμενε διορισμό.

ΜΟΥΧΑΜΕΤ ΑΪΤΕΚΙΝ ΤΣΙΦΤΣΙ : Ήταν ωρομίσθιος εκπαιδευτικός που αυτοκτόνησε στις 3-5-2009.

ΙΣΜΑΗΛ ΚΙΖΙΛΟΚ : Αυτοκτόνησε κατά την επέτειο του θανάτου της μητέρας του, στις 14-10-2009. Πίσω του άφησε σημείωμα που έγραφε ¨Μην αφήσετε το σώμα μου στο νοσοκομείο¨.

ΚΑΝΤΙΡ ΑΓΖΙΜΠΟΥΡΟΥΚ : Κατευθύνθηκε στον θάνατο στις 12-2-2010.

ΠΙΝΑΡ ΝΤΟΝΕΡ ΑΒΤΖΙ : Αυτοκτόνησε με απαγχονισμό στα Άδανα στις 13-5-2010. Στον τοίχο του σπιτιού της είχε σημείωμα που έγραφε ¨Φέτος θα το αντιμετωπίσω¨.

ΣΑΧΙΝ ΝΤΕΜΙΡ : Αυτοκρεμάστηκε στο χωριό Σαμπουντζού του νομού Άγρι στις 26-5-2010. Ήταν ωρομίσθιος.

 

Κρεμάστηκε με την γραβάτα

ΑΝΤΕΜ ΣΑΡΙΟΥΣΤΑ: Αυτοκτόνησε στην Τραπεζούντα στις 17-6-2010. Ήταν πτυχιούχος 3 σχολών. Είχε κόρη την Ελίφ-1,5 ετών. Περίμενε διορισμό.

ΦΙΚΡΕ ΕΡΤΖΑΝ : Κρεμάστηκε με την γραβάτα του στην Προύσα στις 17-7-2010. Πίσω του άφησε σημείωμα που έγραφε πως ¨Κουράστηκα πια, δουλεύω αλλά δεν βγαίνει. Δεν έκανα κάτι που να σας βάλω σε μπελάδες ή να προσβάλλω την περηφάνια σας¨.

ΓΕΤΕΡ ΙΜΡΑΚ : Έδωσε τέλος στην ζωή του στις 12-1-2011. Αυτοκτόνησε πηδώντας στο κενό από την πολυκατοικία που βρισκόταν απέναντι από το σχολείο όπου δούλευε ως ωρομίσθιος.

ΤΖΕΪΝΤΑ ΤΖΑΝΣΟΥ ΝΤΕΝΚΕΡ : Στις 11-9-2011 πήδηξε από το μπαλκόνι μπροστά στα μάτια των γονέων της. Ήταν απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του πανεπιστημίου Σελτσούκ.

ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΚΑΓΙΑ : Αυτοκρεμάστηκε στις 5-4-2012. Ο Καγιά τέσσερα χρόνια δούλευε στις οικοδομές σαν εργάτης, περιμένοντας διορισμό.

Ο βουλευτής Μαλάτιας του CHP Βελί Αγμπαμπά ζήτησε από την βουλή να ερευνηθούν οι αυτοκτονίες των εκπαιδευτικών.

Εφ. Ταράφ 8-4-2012

Previous Article

ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ

Next Article

ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΗ ΙΕΡΕΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *