Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Αναζήτηση κινητήρα για τα εξαγώγιμα ελικόπτερα ΑΤΑΚ129

0 σχόλια Share:

Δεν βρέθηκε κινητήρας για τα ελικόπτερα ΑΤΑΚ που πουλήθηκαν στο Πακιστάν

Πέρσι είχε ανακοινωθεί πώς υπογράφτηκε συμφωνία ανάμεσα σε Τουρκία και Πακιστάν για την εξαγωγή 30 ελικοπτέρων Τ129 ΑΤΑΚ. Αποκαλύφθηκε όμως πως οι ΗΠΑ που είναι συμπαραγωγός του κινητήρα μαζί με την Αγγλία δεν έδωσαν την απαραίτητη άδεια.

Ο ΠτΔ Ερντογάν στην προχθεσινή τους συνάντηση με εκπροσώπους των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, ανέφερε σχετικά με την συμφωνία που έγινε πέρσι για παράδοση των ελικοπτέρων ΑΤΑΚ, ότι η εξαγωγή ακόμη δεν έγινε δυνατόν να γίνει.

Σύμφωνα με την είδηση του Χουσεΐν Χαγιατσεβερ από την εφημερίδα Τζουμχουριέτ, ζητήθηκε να χρησιμοποιηθεί ο κινητήρας CTS800 της Light Helikopter Turbine Engine Company (που αποτελεί κοινοπραξία της αμερικανικής Honeywell και της αγγλικής Rolls Royce) αλλά το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας δεν έδωσε την απαραίτητη άδεια.

Μαζί με την συμφωνία είχε ανακοινωθεί πως το συνολικό κόστος της εξαγωγής αυτής έφτανε τα  1,5 δις δολάρια, ενώ μετά από την μη έκδοση άδειας για τον κινητήρα, αναφέρεται πως υπάρχουν αναζητήσεις για εναλλακτικό κινητήρα σε Γαλλία και Πολωνία.

Μέχρι τώρα αναφέρεται πως έχουν παραδοθεί 47 ΑΤΑΚ, εκ των οποίων τα 41 στο στρατό ξηράς και τα έξι στην διοίκηση στρατοχωροφυλακής.

http://haber.sol.org.tr/turkiye/pakistana-satilan-atak-helikopterine-motor-bulunamadi-266633

16/7/2019

Previous Article

Εμας δεν μας αφήνουν να πουλήσουμε πορτοκάλια, οι Τούρκοι αγοράζουν S-400 και οι Αμερικανοί ακόμη συσκέπτονται…

Next Article

14 θάνατοι σε 20 μέρες από νοθευμένα ποτά…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *