Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ASELSAN

4 Comments Share:

Εφ. Νέτγκαζέτε 12-4-2011

O Γκιούλ χρησιμοποίησε τον τοποθετημένο σε τροχοφόρο όχημα Στίνγκερ

ΑΓΚΥΡΑ- Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ επισκέφτηκε την ASELSAN.

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Γκιούλ τον υποδέχτηκαν ο υπουργός Άμυνας Βεζντί Γκιονούλ, ο Γενικός Διευθυντής του ιδρύματος ενδυνάμωσης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Χαϊρετίν Ουζούν, ο πρόεδρος του Δ. Σ. της ASELSAN Χασάν Μεμίσογλου, ο Γενικός Διευθυντής της ASELSAN Τζενγκίζ Εργκενεμάν και άλλοι αρμόδιοι.

Ο Γκιούλ υπέγραψε στο γραφείο επισκεπτών της ASELSAN ενώ του παρασχέθηκε ενημέρωση στην αίθουσα ARGE. Ο Γκιούλ μετά την ενημέρωση, επισκέφτηκε την Μονάδα Τεχνολογίας επικοινωνιών και πληροφορικής, τα τμήματα ραντάρ ηλεκτρονικού πολέμου και πληροφοριών, και την αίθουσα με τις συσκευές. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ χρησιμοποίησε την θερμική κάμερα που παράγεται για τις συνοριακές μονάδες, ενώ διηύθυνε και το σύστημα ΖΙΡΚΙΝ που είναι ένα τροχοφόρο όχημα που εντοπίζει και ακολουθεί τον στόχο και φέρει πύραυλο Στίνγκερ. Επίσης ενημερώθηκε για το σύστημα στοχοποίησης ¨ASELPOD¨ που παράγεται για τα F-16 και μπορεί να εντοπίζει στόχους σε πολύ υψηλό υψόμετρο.

¨ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΔΩ¨

Ο πρόεδρος μετά την επίσκεψη προέβη σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους. Είπε : ¨Σήμερα πραγματικά αισθάνθηκα πολύ υπερήφανος από αυτά που είδα. Παρακολουθούσαμε από κοντά την ASELSAN, αλλά είναι τελείως διαφορετικό να έρχεσαι και να τα βλέπεις ο ίδιος¨

Ο Γκιούλ ανέφερε πως η . ASELSAN αντιμετωπίζει τις υψηλής τεχνολογίας ανάγκες της αμυντικής βιομηχανία για τη θάλασσα, τον αέρα και το έδαφος, και είπε πως ενημερώθηκε ιδιαίτερα για τι θέμα των εξαγόμενων προϊόντων.

Ο Γκιούλ συνέχισε λέγοντας πως « Θα δώσω ένα νούμερο που θα πρέπει να ξέρουν όλοι. Εδώ υπάρχουν 3.850 άτομα προσωπικό, εκ των οποίων οι 2.200 είναι μηχανικοί… Παλιά ήταν αδιανόητο να δουλεύουν σε ένα μόνο φορέα 300-500 ή 1000 μηχανικοί. Το ότι σήμερα δουλεύουν εδώ 2.200 μηχανικοί αυτό δείχνει ότι εδώ παράγεται τεχνολογία. Δεν γίνεται μεταφορά τεχνολογίας πλέον. Αυτό ήταν άλλωστε που θέλαμε να πετύχουμε στην Τουρκία. Να είναι μια χώρα που παράγει, πωλεί, και σχεδιάζει υψηλή τεχνολογία.

……………………………..

Previous Article

ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ

Next Article

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΤΟΥΜ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *