Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΚΑ

No Comments Share:

Ντόπιος κινητήρας στο ΑΝΚΑ

Το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα ΑΝΚΑ καθίσταται 100% εγχώριο.

Η εταιρία TUSAS άρχισε εργασίες για παραγωγή κινητήρα για το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα ΑΝΚΑ, που πλην του γερμανικού του κινητήρα, είναι τουρκικής κατασκευής.

Ο κινητήρας θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις στρατιωτικές προδιαγραφές αεροπλοΐας και η πιστοποίηση και οι δοκιμές του θα ολοκληρωθούνε μέσα σε 48 μήνες. Με την ολοκλήρωση αυτών των εργασιών το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα ΑΝΚΑ, θα είναι 100% εγχώριο προϊόν.

Υπογράφτηκε πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στην Διεύθυνση Αμυντικών Βιομηχανιών και στην ΤΕΙ για την παραγωγή ενός πρωτότυπου εγχώριου κινητήρα, για το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα ΑΝΚΑ.

………

Ο Γενικός Διευθυντής της ΤΕΙ Ακίν Ντουμάν ανέφερε πως η ιδρυθείσα πριν από 27 χρόνια ΤΕΙ, διεξάγει εργασίες σε διάφορα σημεία του κόσμου, και έχει τζίρο που φτάνει τα 200 εκ. $. Ο Ντουμάν δήλωσε : Εκτός από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, εργαζόμαστε στο ΝΑΤΟ αλλά και στο Μπαχρέιν. Κατά τελευταία 3 χρόνια χωρίς κρατική στήριξη και βγάζοντας την στήριξη από το TÜBİTAK, ξοδεύουμε κάθε χρόνο 10 εκ. $.

Ο Ντουμάν ανέφερε πως με το σχέδιο για την παραγωγή κινητήρα για το IHA, θα σχεδιαστεί και θα παραχθεί ένας κινητήρας σύμφωνος με τις προδιαγραφές της αεροπλοΐας και είπε πως ¨ Το σχέδιο θα διαρκέσει περίπου 4 χρόνια και θα εργαστούνε 34 άτομα πλήρους απασχόλησης, Θα έχει βάρος ο κινητήρας 230 κιλών, ισχύ 165 ίππων και το σημαντικότερο είναι πως θα μπορούμε να το φτάσουμε σε ύψος 30 χιλιάδων ποδιών.

…………….

Askerhaber  28/12/2012

Previous Article

ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΙΜΑΜΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΑΖΟΝΙΚΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΕΝΕΡ

Next Article

ΣΚΙΤΣΟ ΑΛΕΒΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *