Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Προειδοποίηση για το Ακουγιου

0 σχόλια Share:

TMMOB: “Στο έδαφος του πυρηνικού σταθμού του Ακούγιου υπάρχει ρωγμή μην το κλείσετε”.
Παρά το ότι η  ρωσική εταιρεία διέψευσε πως σχηματίστηκαν δύο ρωγμές στο επίπεδο του πυρηνικού σταθμού του Ακούγιου, το Επιμελητήριο Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων Τουρκίας επιμένει: “Δεν θα επιτρέψουμε να κλείσει από πάνω”

Το Συμβούλιο Πυρηνικής Ενέργειας Τουρκίας (ΤΑΕΚ) που είναι επιφορτισμένο με τον έλεγχο της κατασκευής, διαπίστωσε πως κατά την κατασκευή των θεμελίων του πρώτου πυρηνικού αντιδραστήρα ισχύος 1200 MW στην Μερσίνα, σχηματίστηκαν δύο ρωγμές, αν και η ανάδοχος εταιρεία ROSATOM το είχε διαψεύσει.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του TMMOB Εμίν Κοραμαζ σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα:”  Είναι μια εγκατάσταση πολύ σημαντική για την δημόσια ασφάλεια. Σε περίπτωση ατυχήματος είναι γνωστό πως θα προκληθούν απερίγραπτα μεγάλες καταστροφές. Είναι απαράδεκτο να γίνονται αποδεκτά τεχνικα λάθη όπως η ρωγμή στα θεμέλια, που μπορεί να προκαλέσουν μεγάλες καταστροφές. Οι ρωγμές εντοπίσθηκαν από την ΤΑΕΚ και για αυτό η διάψευση από την ανάδοχο εταιρία δεν έχει κανένα νόημα. Για να μην υπάρχει λόγος που μπορεί να προκαλέσει καταστροφή, είναι ανάγκη να σταματήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες.”

Diken. 22/5/2019

Previous Article

Μια άθλια πράξη απέναντι σε έναν ήρωα…

Next Article

Οι ΗΠΑ ζητούν από την Τουρκία να ακυρώσει τη συμφωνία των S400 ως την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

suscipit sed felis Donec elit. vel, risus. consequat. dapibus dolor quis,