Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Προβληματισμός για τα χρήματα που χάνονται από τα εισιτήρια στην Αγία Σοφία

No Comments Share:

Τι θα κάνει η Τουρκία για την απώλεια 72 εκατομμυρίων δολαρίων από τις ετήσιες πωλήσεις εισιτηρίων στην Αγία Σοφία;

Η σουηδική εταιρεία SICPA διατηρεί τα λειτουργικά δικαιώματα για την Αγία Σοφία για άλλα επτά χρόνια και αναμένεται να υποστεί απώλειες που συνδέονται με τις ετήσιες πωλήσεις εισιτηρίων 72 εκατομμυρίων δολαρίων του μουσείου, δήλωσε τη Δευτέρα ο Kerim Ülker-αρθρογράφος της Dünya.

Το 2018, η SICPA είχε υποβάλει με επιτυχία μία προσφορά 3,9 δις. δολαρίων για να κερδίσει τον διαγωνισμό για τη λειτουργία περισσότερων από 50 μουσείων και αρχαιολογικών χώρων για εννέα χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της εμβληματικής Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε ο Ülker.

….

Η Αγία Σοφία που αρχικά χτίστηκε ως ορθόδοξος χριστιανικός καθεδρικός ναός το 537 μ.Χ., είναι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της Τουρκίας που διατηρούσαν τις υψηλότερες τιμές εισιτηρίων μουσείων στη χώρα.

Οι ξένοι τουρίστες έδιναν 100 λίρες (14,58 $), ενώ οι νυχτερινές άδειες εισόδου στην Αγία Σοφία ήταν 2.500 λίρες (364,45 $), αυξάνοντας τα έσοδα του μουσείου από τις ετήσιες πωλήσεις εισιτηρίων στα 73 εκατομμύρια δολάρια, δήλωσε ο Ülker.

Η Αγία Σοφία συγκέντρωσε περισσότερα εισοδήματα ως μουσείο από τα συνδυασμένα τέλη που συγκεντρώθηκαν από τα διόδια στις γέφυρες της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε ο αρθρογράφος Yeniçağ.

“Πώς θα καλυφθεί το κενό για τις πωλήσεις εισιτηρίων 72 εκατομμυρίων δολαρίων από το πρώην μουσείο;” ρώτησε ο Ülker. “Θα υπάρξει μια νέα συμφωνία για τις απώλειες που θα υποστεί η SICPA τα επόμενα επτά χρόνια;”

ahvalnews  13/07/2020

Previous Article

¨Το πολιτικό γονίδιο Ερντογάν είναι αυτό των Αλπ Αρσλάν και Μωάμεθ Πορθητή¨…

Next Article

Καλά νέα για την ελευθερία – Η τουρκική νεολαία δεν πιστεύει στον Ερντογάν

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *