Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ AYTOKINHTOBIOMHXANIA

No Comments Share:

Στο υψηλότερο επίπεδο εξαγωγών η αυτοκινητοβιομηχανία από τον Ιούλιο του 2008

57790a3a0132e
Οι εξαγωγές του τομέα τον Ιούνιο διαμορφώθηκαν στα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 9% σε σύγκριση με πέρσι
Τον Ιούνιο του 2016 ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας που κατέχει τη μερίδα του λέοντος στις τουρκικές εξαγωγές, έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο εξαγωγών σε μηνιαία βάση από τον Ιούλιο του 2008.

Οι εξαγωγές του τομέα τον Ιούνιο διαμορφώθηκαν στα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Οι εξαγωγές προς τη Γερμανία, την μεγαλύτερης αγορά των προϊόντων του τομέα της τουρκικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αυξήθηκαν κατά 15%, φτάνοντας τα 330 εκατομμύρια δολάρια.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ιταλία με αύξηση 54% και 280 εκατ. δολάρια και τρίτη η Γαλλία με αύξηση 3% και 228 εκατ. δολάρια.

Οι εξαγωγές προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξακολούθησαν να παρουσιάζουν ανοδική πορεία κατά τον προηγούμενο μήνα, απορροφώντας το 80% των προϊόντων που εξάγει ο συγκεκριμένος τομέας.

Καταγράφηκε αύξηση 13,1% στις εξαγωγές προς τις χώρες της ΕΕ, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 1 δισ. 706 εκατ. δολάρια.

Οι εξαγωγές προς την Ασία και την Ωκεανία αυξήθηκαν κατά 23% ενώ οι εξαγωγές προς τις αμερικανικές χώρες μειώθηκαν κατά 35%.

TRT 3/7/2016

Previous Article

ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΜΠΑΪΡΑΜΙΟΥ

Next Article

Ψευτομουεζίνης, φυγόστρατος, γκιαουροφάγος

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *