Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΙΚΟΝΕΣ Ο RASAT

No Comments Share:

Ο RASAT άρχισε να παίρνει εικόνες από το διάστημα

Η επίγεια βάση του δορυφόρου RASAT στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μέσης Ανατολής άρχισε με επιτυχία να κατεβάζει φωτογραφίες που τράβηξε από διάφορα σημεία του κόσμου ο δορυφόρος αυτός που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από το ισντιτούτο TÜBİTAK με την συνδρομή του DPT.

Ο RASAT εκτοξεύτηκε από την Ρωσία στις 17-8-2011. Ο RASAT από τις 17 Αυγούστου και εντεύθεν έχει κάνει 900 περιστροφές γύρω από τον κόσμο. Μετά από την εκτόξευση του άρχισαν και οι λειτουργίες του. Για το στήσιμο της επικοινωνίας με τον δορυφόρο εκτός του επίγειου σταθμού στην Άγκυρα πρόσθετα χρησιμοποιήθηκε και επίγειος σταθμός στο Αντόγια της Νορβηγίας. Ο προσωρινός σταθμός εκεί νοικιάστηκε με στόχο να είναι πιο συχνή η επικοινωνία με τον RASAT.

……………..

Έγιναν οι δοκιμές επικοινωνιών του επίγειου σταθμού στην Άγκυρα με τον δορυφόρο οποίος φέρει τον υπολογιστή BiLGE που έχει σχεδιαστεί, παραχθεί και δοκιμαστεί από Τούρκους μηχανικούς και τεχνικούς στο TÜBİTAK UZAY, σύστημα επικοινωνιών T-REKS και συστημα λήψης εικόνων σε πραγματικό χρόνο GEZGİN.

………………

Οι εικόνες του RASAT σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθούνε στον πολεοδομικό σχεδιασμό, στα δάση, στην γεωργία, στη διαχείριση φυσικών καταστροφών και σε άλλους παρόμοιους σκοπούς.Η μηχανική, ο σχεδιασμός του δορυφόρου RASAT και όλες οι δοκιμές έγιναν από Τουρκους μηχανικούς και τεχνικούς στο TÜBİTAK UZAY, χωρίς κανένα σύμβουλό από το εξωτερικό.

……………….

Εφ. Σαμπάχ 18-10-2011

Previous Article

ΞΕΠΡΟΒΟΔΙΣΜΑ ΗΡΩΩΝ

Next Article

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ Τ-155 ΣΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *