Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ

5 Comments Share:

Εφ. Ραντικάλ 17-3-2011

Νέο κύμα στην Εργκενέκον

Με εντολή του εισαγγελέα Ζεκεριά Οζ και στα πλαίσια της έρευνας για την υπόθεση Εργκενέκον διεξάγονται έρευνες σε 9 μέρη. Ανάμεσα στα μέρη αυτά είναι και η πρυτανεία του πανεπιστημίου Ινονού στην Μαλάτια και κάποιες μονάδες της στρατοχωροφυλακής.

Στα πλαίσια της επιχείρησης αυτής, φέρεται να έχουν συλληφθεί περίπου 20 άτομα. Με εντολή του εισαγγελέα της Εργκενέκον Ζεκεριά Οζ διεξάγονται έρευνες σε 9 μέρη της Μαλάτιας, σχετικά με την σφαγή στον εκδοτικό οίκο Ζιρβέ.

Στα πλαίσια αυτών των επιχειρήσεων φέρεται να έχουν συλληφθεί ο πρώην διοικητής συντάγματος της στρατοχωροφυλακής συνταξιούχος συνταγματάρχης Μεχμέτ Ντουλγκέρ και ο καθηγητής του πανεπιστημίου Ινονού, Ρουχί Μπατάν. Επίσης συνελήφθη στην Μερσίνα ο υπολοχαγός Α.Α. που υπηρετεί στη τοπική διοίκηση της στρατοχωροφυλακής. Ο υπολοχαγός φέρεται πως θα παραδοθεί στην ομάδα που έρχεται από την Κωνσταντινούπολη. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται πως ήταν αυτοί που σχεδίασαν και υποκίνησαν τις δολοφονίες στον εκδοτικό οίκο Ζιρβέ.

Έρευνα έγινε και στην Σμύρνη. Η έρευνα γινόταν μέχρι το πρωί στις εγκαταστάσεις για καλεσμένους της τοπικής Διοίκησης Στρατοχωροφυλακής στο Τινάζτεπέ. Εδώ κατασχέθηκαν κάποιοι υπολογιστές και κάποιες σημειώσεις. Οι έρευνες έγιναν από κοινού από την αστυνομία και την στρατοχωροφυλακή, οι υπολογιστές και οι σημειώσεις στάλθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, ενώ δεν υπήρξε κάποια σύλληψη.

ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΒΓΚΙ ΕΡΕΝΕΡΟΛ

Λέγεται πως κάποιοι από τους συλληφθέντες είχαν διασυνδέσεις με την κρατούμενη για την υπόθεση Εργκενέκον Σεβγκί Ερενερόλ. Νυχτερινή έρευνα έγινε και σε στρατιωτικό ξενώνα στην Σμύρνη, χωρίς να υπάρξει κάποια σύλληψη.

Σχόλιο : Για όποιον δεν θυμάται τι είχε γίνει στον εκδοτικό οίκο Ζιρβέ:

 https://tourkikanea.gr/2010/11/04/h-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%BF%CE%B7%CF%84%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%B1/

Previous Article

ΜΗΝΥΜΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ

Next Article

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΟΔΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *