Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ JITEM ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΤΙΑ

No Comments Share:

Εφ. Γενί Σαφάκ 25-3-2011

Οι ίδιοι έπεσαν στον πάγκο του Ζιρβέ

Ο κρυφός μάρτυρας Ντενίζ Ουιγκάρ περιγράφοντας τις σχέσεις της JİTEM με την σφαγή στο βιβλιοπωλείο του εκδοτικού οίκου Ζιρβέ, είπε πως «θα γράφαμε στην Στρατοχωροφυλακή αναφορές στηριζόμενες σε πλαστές ηχογραφήσεις πληροφοριοδοτών και θα ρίχναμε το φταίξιμο στο κόμμα ΑΚΠ και στους συντηρητικούς κύκλους.¨

Σημαντική πληροφορία αποκαλύφθηκε χάρη στα CD τα οποία προκάλεσαν την έρευνα για τις σχέσεις της σφαγής που είχε γίνει στον εκδοτικό οίκο Ζιρβέ στην Μαλάτια, με την οργάνωση Εργκενέκον. Από τις ηχογραφήσεις των συλληφθέντων κατά την τελευταία αστυνομική επιχείρηση , τέως Διοικητή Στρατοχωροφυλακής Μαλάτιας συνταγματάρχη Μεχμέτ Ουλγκέρ, του καθηγητή Ρουχί Αμπάτ και των 5 ακόμη εν ενεργεία στρατιωτικών, γίνεται αντιληπτό ότι για να σκεπάσουν το περιστατικό και να μην αποκαλυφθούνε οι διασυνδέσεις του, ετοίμασαν ψεύτικους πληροφοριοδότες.

ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ JİTEM ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ

Ο υπό κράτηση κατηγορούμενος συνταξιούχος συνταγματάρχης Ουλγκέρ, όταν στην ανάκριση στην εισαγγελία τον έβαλαν να ακούσει τις ηχογραφήσεις, είπε πως επρόκειτο για πληροφορίες που έδιναν καταδότες. Η κατάθεση όμως του μυστικού μάρτυρα τα αναιρεί αυτά. Το στέλεχος της JİTEM και κρυφός μάρτυρας Ντενίζ Ουιγκάρ δίνοντας σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την σφαγή στον Ζεκεριά Οζ-εισαγγελέα της υπόθεσης Εργκενέκον, ομολόγησε πως αυτά τα ηχητικά κατασκευάστηκαν προς κάλυψη, από αυτούς που κατηύθυναν τον δολοφόνο Εμρέ Γκιουναϊντίν και τους φίλους του. Ο Ουιγκάρ περιγράφει πως είχε ετοιμαστεί σχέδιο απλά για τον εκφοβισμό των Νετζατί Αϊντίν, Τίλμαν Γκέσκε και Ουγούλ Γιουκσέλ που δούλευαν στον εκδοτικό οίκο, αλλά ο Εμρέ Γκιουναϊντίν και οι φίλοι του τους σκότωσαν. Λέει πως μετά το περιστατικό ο Αμπάτ τον πήρε τηλέφωνο και του είπε πως ¨εμείς τους είπαμε βαρέστε τους, κι αυτοί τους σκότωσαν ¨, και πως ο συνταγματάρχης Ουλγκέρ και οι άλλοι κρατούμενοι της στρατοχωροφυλακής για να σκεπάσουν το περιστατικό και να κατευθύνουν την δίκη, έστησαν μια συνωμοσία.

Ο Ουλγκέρ λέει πως οι φωνές που ακούγονται στις ηχογραφήσεις είναι του συνταγματάρχη Μεχμέτ Ουλγκέρ, του ταγματάρχη Πληροφοριών Χαϊντάρ Γεσίλ, του καθηγητή θεολογίας στο πανεπιστήμιο Ινονού Ρουχί Αμπάτ, και των υπαξιωματικών Αμπντουλλάχ Ατιλγκάν, Μουράτ Γκιοκτούρκ, Μεχμέτ Τσολάκ και Αντίλ Ακτσάι. Αναφέρει : ¨Οι συνομιλίες που ακούγονται στο CD είναι αυτές με τον πλαστό καταδότη. Πρώτα σημειώναμε στο χαρτί τι θα πούμε, και μετά ρωτούσαμε τον ψεύτικο καταδότη. Και αυτός μας απαντούσε κατά τον τρόπο που είχαμε καθορίσει. Με βάση αυτές τις εγγραφές ετοιμάζονταν και οι αναφορές της στρατοχωροφυλακής.¨

ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΚΠ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΕΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ

Ο Ουιγκάρ ανέφερε πως στόχος ήταν με τις πληροφορίες που θα έδινε ο ψεύτικος καταδότης και να κρύβονταν τα ονόματα που διέπραξαν τις δολοφονίες, αλλά και θα κατεύθυναν αλλού την κοινή γνώμη και την έρευνα. Είπε πως «με πλαστές αναφορές θα στοχοποιούνταν οι συντηρητικοί κύκλοι. Θα έγραφαν πως την σφαγή την διέπραξαν το κόμμα ΑΚΠ και άνθρωποι της κοινότητας του Φετουλάχ Γκιουλέν ώστε να κινούνται πιο άνετα» ..

Με ψεύτικο καταδότη ετοίμασαν αναφορά για την JİTEM

Κατά την διάρκεια της έρευνας κατασχέθηκε έγγραφο που αποκαλύπτει τις προσπάθειες που έκαμνε η –υποτίθεται ανύπαρκτη- JİTEM σχετικά με τις δραστηριότητες των ιεραποστόλων. Τον καιρό που διοικητής ήταν ο κρατούμενος συνταγματάρχης Ουλγκέρ, φέρεται να ετοιμάστηκε αναφορά βασισμένη σε πληροφορίες που έδωσε ο ψεύτικος πληροφοριοδότης με τίτλο ¨Οι δραστηριότητες των ιεραποστόλων με βάση τα έγγραφα της JİTEM¨. Έγινε γνωστό πως ο εισαγγελέας Οζ πρόσθεσε αυτό το έγγραφο στον φάκελο.

Στις 18 Απριλίου του 2007, 5 νέοι επιτέθηκαν στον εκδοτικό οίκο Ζιρβέ και έκοψαν το λαιμό του Γερμανού Τίλμαν Γκέσκε και των Νετζατί Αϊντίν και Ουγούρ Γιουκσέλ κατηγορώντας τους για ιεραποστολικές δραστηριότητες. Ο Εμρέ Γκιουναϊντίν συνελήφθη τραυματίας όταν πήδηξε από το κτίριο. Με τα μαχαίρια στα χέρια συνελήφθησαν οι Αμπουζέρ Γιλντιρίμ (23) , Τζουμά Οζντεμίρ (24), Σαλίχ Γκιουρλέρ (24) και Χαμίτ Τσεκέρ (23).

Previous Article

ΣΥΛΛΗΨΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΚΚ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Next Article

Η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *