Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΙΣΟΔΟΣ-ΕΞΟΔΟΣ ΜΕ ΔΑΚΤΥΛΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ

3 Comments Share:

Εφ. Ταράφ 3-5-2011

Ακόμα και για πρωινό, δακτυλικό αποτύπωμα

Ανησυχία προκαλεί το σύστημα εισόδου-εξόδου με δακτυλικά αποτυπώματα που σύντομα θα εφαρμοστεί σε όλες τις φοιτητικές εστίες. Στην φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην περιοχή Μπορνόβα της Σμύρνης, αντί για την υπογραφή στην είσοδο και την έξοδο, εφαρμόζεται πλεόν το δακτυλικό αποτύπωμα.

Η διοίκηση της εστίας υποστηρίζει ότι έτσι παρεμποδίζεται η υπογραφή για τρίτο πρόσωπο. Οι φοιτητές που ακόμη και για πρωινό μπαίνουν με δακτυλικό αποτύπωμα ανησυχούνε : ¨Ποιός μπορεί να μας εγγυηθεί ότι αυτά τα δακτυλικά αποτυπώματα δεν θα εμφανιστούνε πουθενά αύριο, μεθαύριο ; ¨.

Η χρήση των δακτυλικών αποτυπωμάτων για είσοδο-έξοδο, μετά από τις φυλακές τις εταιρίες και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις επεκτείνεται και στις φοιτητικές εστίες. Ο Γενικός Διευθυντής της υπηρεσίας Πιστώσεων και Εστιών Χασάν Αλμπαιράκ μίλησε στην εφημερίδα Ταράφ σχετικά με την πρακτική που άρχισε στην φοιτητική εστία θηλέων Μπορνόβα : ¨Πιστεύω ότι το 99% των φοιτητριών είναι ευχαριστημένες από το μέτρο. Το μέτρο αυτό το πήραμε για να μην ανησυχούνε οι οικογένειες τους και έτσι χάρη σε αυτό το σύστημα μπορούνε να ελέγχουν τα παιδιά τους. Έτσι σταμάτησαν και οι φοιτητές να κάθονται στην ουρά για να υπογράφουν. Σταμάτησε και η πρακτική που είχε εμφανιστεί σε πολλές εστίες να υπογράφουν για λογαριασμό άλλου. Αυτή η πρακτική θα εφαρμοστεί σε όλες τις εστίες της Τουρκίας¨.

Αν εμφανιστούνε αλλού τα δακτυλικά μας αποτυπώματα ;

Οι φοιτητές απέναντι σε αυτό το μέτρο έχουν χωριστεί στα δύο. Ένα μέρος τους το εγκρίνει γιατί σώθηκαν από την ουρά που περίμεναν για να υπογράψουν. Αυτοί που δεν το εγκρίνουν ανησυχούνε μήπως τα δακτυλικά τους αποτυπώματα χρησιμοποιηθούνε αλλού. Επίσης ασκούνε κριτική για το ότι το σύστημα με τα δακτυλικά αποτυπώματα εξαρτάται από την ώρα και αν περάσει η ώρα κλειδώνει, οπότε ασκείται σε βάρος τους πειθαρχική διαδικασία για αργοπορία.

Previous Article

ΠΑΡΟΜΟΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΟΥΡΜΠΟΥΖ ΚΑΓΙΑ

Next Article

ΑΠΟ ΚΟΡΑΚΑ ΚΡΑ….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *