Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

No Comments Share:

Πως μπορείτε να φτάσετε σε απόρρητα έγγραφα υπηρεσιών

 

Η Επιτροπή Διερεύνησης Επικοινωνιών και Απορρήτου Ιδιωτικής Ζωής της βουλής άκουσε τον καθηγητή –μηχανικό ηλεκτρονικών υπολογιστών της αντίστοιχης σχολής στο πανεπιστήμιο Γκαζί Δρ. Σερέφ Σαγίρογλου

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου Γκαζί Σερέφ Σαγίρογλου παρουσίασε με παραδείγματα το πώς μέσω του διαδικτύου έφτασε σε απόρρητους φακέλους και έγγραφα υπηρεσιών. Ο καθηγητής ανέφερε πως στην μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο (Google) υπάρχει το ¨καλύτερο λογισμικό κατασκοπίας¨, και προειδοποίησε πως ¨οι λέξεις που αναζητείτε σας καταδίδουν¨. Ο καθηγητής ενημερώνοντας τους βουλευτές της Επιτροπής είπε : ¨Υπάρχει μια παράνοια στην χώρα. Ο καθένας πιστεύει πως υποκλέπτουν τις επικοινωνίες του. Το πιο σημαντικό δεν είναι η υποκλοπή αλλά το ποιος την κάνει¨. Ο καθηγητής αναφερόμενος στην δήλωση Ερντογάν πως ¨πρέπει να κατασκευάσουμε το δικό μας αυτοκίνητο¨, είπε πως ¨όχι μόνο αυτοκίνητο, πλέον πρέπει να σχηματίσουμε και την δική μας μηχανή αναζήτησης¨.

………..

Ο καθηγητής Σερέφ Σαγίρογλου έκανε μια παρουσίαση στους βουλευτές σχετικά με τα κατασκοπικά λογισμικά και τα ¨έξυπνα τηλέφωνα¨ που παραβιάζουν την ιδιωτική ζωή. Ο Σαγίρογλου ανέφερε πως πολλά άτομα χρησιμοποιούνε έξυπνα τηλέφωνα, αλλά ότι σε αυτό το θέμα υπάρχει ¨έλλειμμα ασφάλειας¨.

Ο καθηγητής Σαγίρογλου παρείχε στην επιτροπή τα εξής στοιχεία σχετικά με τα στοιχεία που αποτελούν απειλή για την ασφάλεια :

Αυξάνονται συνεχώς οι σχεδιασμένες επιθέσεις

Οι σχεδιασμένες και ευρείες επιθέσεις αυξάνονται. Ο καθένας πια μπορεί με ένα λογισμικό να κάνει μια επίθεση. Οι επιθέσεις αυτές άλλοτε γίνονται από κράτη, άλλοτε από ομάδες τρομοκρατών και άλλοτε από υπηρεσίες πληροφοριών. Oι επιθέσεις γίνονται κατά ομάδες, και κάνουν τις επιθέσεις τους όχι έμμεσα αλλά άμεσα. Μεταξύ των επιτιθέμενων και των αμυνόμενων, την μεγαλύτερη ζημιά την έχουν οι ανενημέρωτοι.

Στην εποχή της πληροφορίας οι πόλεμοι πλέον είναι πολύ διευρυμένοι. Υπάρχουν 5 χιλιάδες λογισμικά κατασκοπικά. Κάθε ένα εξ αυτών μπορεί να παραβιάσει τις χρήσεις Android. Oι ιοί αποτελούνε τα ψηφιακά μας όπλα.

……………….

Κάρτα μνήμης, το μεγαλύτερο όπλο

Στο Αφγανιστάν υπήρξαν πολλά παραδείγματα. Οι κάρτες μνήμης πλέον χαρακτηρίζονται ως τα πιο σύγχρονα όπλα. Τοποθετούνται κατασκοπικά λογισμικά σε κάρτες που πωλούνται στην αγορά, και έτσι μπαίνουν στο σύστημα.

Δοκιμή ψηφιακού πολέμου από τις ΗΠΑ

Τα έγγραφα Wıkıleaks ήταν μια δοκιμή ψηφιακού πολέμου από τις ΗΠΑ. Επρόκειτο για ένα πολύ σημαντικό παράδειγμα για τον κόσμο. Φανέρωσε το πώς είναι δυνατόν οι χώρες να αποκτήσουν στα χέρια τους πληροφορίες για άτομα. Από την υπόθεση με τα έγγραφα Wıkıleaks, μπορούμε να εξάγουμε σημαντικές πληροφορίες για θέματα ασφάλειας. Με τα έγγραφα αυτά είδαμε το πόσο μπορούνε να ελέγχουν ο χώρες το διαδίκτυο.

Το καλύτερο κατασκοπικό λογισμικό του κόσμου

Από τις μηχανές αναζήτησης η πλέον προτιμούμενη είναι η Google. Αλλά οι μηχανές αναζήτησης λειτουργούνε σαν κατάσκοποι. Κατέχουν πληροφορίες για όλους όσους ζούνε στην χώρα. Με τις λέξεις που εισάγετε σχεδιάζουν και το δικό σας προφίλ αλλά και της χώρας σας. Το καλύτερο περιβάλλον για ανοιχτές πληροφορίες. Πάνω στο Google υπάρχει το καλύτερο κατασκοπικό λογισμικό του κόσμου. Μας ξέρουν καλύτερα από τον εαυτό μας. Προσέξτε, οι λέξεις που αναζητείτε σας καταδίδουν.

Δεν υπάρχει απόρρητο στις κρατικές υπηρεσίες

Το διαδίκτυο που αποτελεί ένα εξαίρετο περιβάλλον για πληροφόρηση, στην πραγματικότητα ανοίγει και τον δρόμο για απόρρητα έγγραφα κρατικών υπηρεσιών. Για παράδειγμα αν στην μηχανή αναζήτησης γράψετε (gov.tr τύπος φακέλου : άκρως απόρρητο) μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα άκρως απόρρητα έγγραφα και φακέλους ενός υπουργείου. Επίσης χτυπώντας την διεύθυνση (inurl:admin filetype:xls) μπορείτε να δείτε τους απόρρητους φακέλους του Γυναικολογικού και Παιδιατρικού νοσοκομείου Καισαρείας του υπουργείου Υγείας.

Να κάνουμε όπως είπε και ο πρωθυπουργός το δικό μας αυτοκίνητο, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να σχηματίσουμε και την δική μας μηχανή αναζήτησης. Διότι δεν διαθέτουμε δεδομένα για να αναλύουμε εμάς. Π.χ. το σχέδιο Πορθητής (σημ. μεταφρ : διανομή τάμπλετ σε σχολεία) είναι σημαντικό αλλά θα πρέπει να το συμπληρώσουμε. Θα πρέπει να ανοίξουν σχολές μηχανικής της Google.

Yπάρχουν κατασκοπικά πληκτρολόγια με 800 λίρες

Κατασκοπικά λογισμικά ονομάζονται μικρά κομμάτια κώδικα που εν αγνοία του χρήστη μεταφέρουν προσωπικές πληροφορίες του στην απέναντι πλευρά. Στην αγορά πια υπάρχουν κατασκοπικά πληκτρολόγια που κάνουν 800 λίρες ή άλλες κατασκοπικές συσκευές που κάνουν 5 $. Με τα κατασκοπικά πληκτρολόγια πατώντας το πλήκτρο, οι πληροφορίες σας πάνε αλλού. Με τις συσκευές στέλνεται αναφορά για κάθε πλήκτρο που πατάτε. Στην αγορά συνεχώς αυξάνονται τα πληκτρολόγια που κάνουν υποκλοπές.

………………….

Τ24 6/3/2013

 Χουλιά Καραμπαγλί

Previous Article

TI EΙΠΕ ΤΟ ΑΤΟΜΟ….

Next Article

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *