Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ-ΒΙΝΤΕΟ

0 σχόλια Share:

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΗΣ 72 ΕΤΩΝ ΓΙΑΓΙΑΣ ΓΚΙΟΥΛΟΥ

Η 72χρονη Γκιουλού Εμπέ που ζει στο Τσανάκκαλε παρά την μεγάλη της ηλικία κάθε μέρα για να ταΐσει τις κατσίκες της κάνει 4 χιλιόμετρα δρόμο κόβοντας τσαλιά τα οποία τα κουβαλάει στην πλάτη της στην επιστροφή προς το σπίτι. Η γιαγιά Γκιουλού ακόμη και με αυτό το κρύο δεν σταματά.

Κατά καιρούς εμφανίζονται προφίλ ανθρώπων που αγωνίζονται υπό δύσκολες συνθήκες να επιβιώσουν. Τελευταίο παράδειγμα αγώνα επιβίωσης αποτελεί η γιαγιά Γκιουλού που προσπαθεί να επιβιώσει με την σύνταξη του θανόντα συζύγου της. Ζει μόνη της στο χωριό Ατικχισάρ του Τσανάκκαλε και εκτρέφει 4 κατσίκες. Καθώς όμως το χειμώνα οι καιρικές συνθήκες δεν της επιτρέπουν να τις βγάλει στα βοσκοτόπια, πηγαίνει η ίδια στο δάσος, κόβει τσαλιά και τα πάει στις κατσίκες. Η γιαγιά Γκιουλού για αυτή τη δουλειά κάνει κάθε μέρα 4 χιλιόμετρα. Κόβει με το τσεκούρι της τσαλιά που τρώνε οι κατσίκες, τα φορτώνει στην πλάτη της και γυρνά στο σπίτι.

Σχόλιο : Στο βίντεο μεταξύ άλλων λέει ότι μένει σε ένα παράπηγμα και ότι ¨τα παιδιά μου έφυγαν και κανένας δεν κοιτά την γιαγιά…¨. Δηλώνει πως κρυώνει πολύ αλλά είναι υποχρεωμένη να το κάνει διότι οι κατσίκες θέλουν να φάνε και δεν έχει λεφτά να αγοράσει τροφές.


Previous Article

ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΤΩΝ ΚΥΔΩΝΙΩΝ

Next Article

ΠΟΙΝΗ ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΤΟΥ ΓΙΟΡΚ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!