Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ…

No Comments Share:

Εφ. Ταράφ 18-7-2011

Oι ¨Τρελλοί Τούρκοι¨ κατέβηκαν στο γήπεδο

Κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων σχετικά με τη σύγκρουση στο Σιλβάν του Ντιγιαρμπακίρ όπου σκοτώθηκαν 13 στρατιώτες, κτίρια και μέλη του κόμματος BDP στοχοποιήθηκαν.

Eθνικιστές που κυριάρχησαν στις διαμαρτυρίες που έγιναν μετά τον θάνατο 13 στρατιωτών στην πόλη Σίλβαν, επιτέθηκαν σε γραφεία του κόμματος BDP σε Προύσα, Κωνσταντινούπολη, Σακάρια, Ελάζιγκ, Άδανα Σμύρνη και Μαλάτια. Στα γεγονότα τα γραφεία υπέστησαν ζημιές ενώ τραυματίστηκαν και πολλά άτομα –μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί- όταν η αστυνομία προσπάθησε να τους εμποδίσει. Μια από τις πιο μαζικές διαμαρτυρίες έγιναν στην Κωνσταντινούπολη. Ομάδα που αυτοονομάζεται ¨Τρελλοί Τούρκοι¨ ηγούνταν της διαδήλωσης στο Ταξίμ, όπου ανοίχτηκε μεγάλη τουρκική σημαία και έγινε διαδήλωση. Το πλήθος βάδισε ως το Τούνελ φωνάζοντας συνθήματα όπως ¨Το Ταξίμ θα γίνει ο τάφος των Κούρδων, ο Τούρκος δεν έχει άλλο φίλο από τον Τούρκο, Δεν θέλουμε το ΠΚΚ στη βουλή¨. Οι διαδηλωτές έριξαν βροχή από πλαστικά μπουκάλια στα προξενεία Γαλλίας και Ελλάδας και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο. Αντιδρώντας επίσης στην μουσική που παιζόταν στην αυλή του Λυκείου Γαλατά Σεράι, κλώτσησαν τις πόρτες του Λυκείου και έβρισαν τους ανθρώπους που ήταν μέσα. 

Συνθήματα υπέρ του Σαμάστ και του Ακτσά

Το πλήθος κατευθύνθηκε στα γραφεία του BDP στο Μπέιογλου, ενώ φώναζε συνθήματα υπέρ του Ογούν Σαμάστ και του Ακτσά. Η ομάδα αυτή βρίζοντας επιτέθηκε με πέτρες στα γραφεία του BDP. Οι ευρισκόμενοι στο κτίριο απάντησαν και μαζί με άλλα μέλη του κόμματος συγκρούστηκαν με τους διαδηλωτές με πέτρες και ξύλα. Η αστυνομία επενέβη με δακρυγόνα περιορίζοντας την σύγκρουση, ενώ ήδη είχαν τραυματιστεί πολλά άτομα. Μια άλλη ομάδα 250-300 εθνικιστών περικύκλωσε τα γραφεία του BDP στην περιοχή Ουσκουντάρ. Φωνάζοντας υβριστικά και ρατσιστικά συνθήματα, προσπάθησαν να μπούνε στα γραφεία, αλλά μη μπορώντας άρχισαν να τα πετροβολούνε.

………………

 

Previous Article

EΡΝΤΟΓΑΝ : ΑΝ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΚΟΚΑΛΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ

Next Article

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΑΖΙΝΟΥ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *