Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

WELCOME TO TURKEY

No Comments Share:

Εφ. Ραντικάλ 21-8-2011

Οι τουρίστες θαυμάζουν την φύση κι ενοχλούνται από την παρενόχληση και τον θόρυβο

 Τουριστικοί πράκτορες στην περιοχή Μαρμαρίδα των Μούγλων ετοίμασαν αναφορά στην οποί περιλαμβάνονται οι θετικές και οι αρνητικές απόψεις των ξένων τουριστών για τις τουριστικές περιοχές.

Στο κείμενο αναφέρεται πως οι τουρίστες θαυμάζουν την φύση της Μαρμαρίδας αλλά έχουν και κάποια παράπονα. Έτσι αποκαλύπτεται ότι οι Άγγλοι ενοχλούνται από την σεξουαλική παρενόχληση, οι Γερμανοί από την ηχορύπανση, οι Βέλγοι από τους Ρώσους, οι Ολλανδοί από το κυκλοφοριακό, και οι Σκανδιναβοί από την πίεση των πωλητών. 

Η Ένωση Τουρισμού Μαρμαρίδας (ΜΑRTAB) συναντήθηκε με εκπροσώπους εταιριών που φέρνουν ξένους τουρίστες στην περιοχή, με σκοπό να αξιολογήσει την σεζόν του 2011 και να θέσει επί τάπητος θέματα του κλάδου και πιθανές λύσεις. Στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grand Yazıcı Mares μετείχε και ο δήμαρχος Μαρμαρίδας και μέλος του CHP Αλή Ατζάρ, και άρχισε με την δημοσιοποίηση της αναφοράς με τις θετικές και αρνητικές απόψεις των τουριστών για την περιοχή.

Η αναφορά που περιέχει ενδιαφέρουσες διαπιστώσεις ανακοινώθηκε από τον Αχμέτ Βαριμλί-περιφερειακό διευθυντή της εταιρίας Tan-Tur και ετοιμάστηκε στην κατεύθυνση των απόψεων που εξέφρασαν στους τουρ οπερέιτορ Γερμανοί, Άγγλοι, Ολλανδοί και Σκανδιναβοί τουρίστες. Ο Βαριμλί ανέφερε πως σχεδόν όλοι οι τουρίστες εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την φύση και για την μήκους 13 χλμ παραλία της περιοχής. Ο Βαριμλί τόνισε πως αυξάνονται οι ισχυρισμοί για σεξουαλικές επιθέσεις που αναφέρουν Άγγλοι τουρίστες που αποτελούνε το και το 70% των τουριστών της περιοχής, και μάλιστα με την πλειοψηφία των επιθέσεων να μην καταγγέλονται στις αρμόδιες αρχές. Ο Βαριμλί ανέφερε πως ο Άγγλος πρόξενος συναντήθηκε με τις επίσημες αρχές σχετικά με αυτό το θέμα και υπήρξε και μια σύσκεψη σχετικά με το πώς πρέπει να είναι ο διάλογος με άτομα που υπέστησαν κάτι τέτοιο. Ο Βαριμλί είπε πως ¨ Ως τουριστικοί πράκτορες πρόταση μας είναι στα Α.Τ., και στα νοσοκομεία να υπάρχουν στελέχη γνώστες της αγγλικής που να έχουν εκπαιδευτεί σχετικά. Ένα άλλο θέμα που μας έχει ειπωθεί είναι περιπτώσεις πελατών που πάνε σε κάποιο μέρος, πίνουν ένα ποτό και μετά δεν θυμούνται τίποτε απολύτως για το τι τους συνέβη και γενικά σχετικά με εκείνη την νύχτα. Σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις δυστυχώς υπήρχαν ισχυρισμοί για σεξουαλική επίθεση ή για κλέψιμο προσωπικών τους αντικειμένων από τα άτομα που βρίσκονταν δίπλα τους¨.

Ο Αχμέτ Βαριμλί σχετικά με τα παράπονα και τις αρνητικές γνώμες από τουρίστες άλλων χωρών ανέφερε τα εξής :

ΓΕΡΜΑΝΟΙ : Από την ηχορύπανση, από τα μάρκετ, από όλους όσους προσπαθούνε να τους πουλήσουν, από τις εξωφρενικές τιμές, από αυτούς που είναι μπροστά στα εστιατόρια και προσπαθούνε να τραβήξουν πελάτες και από τις προσβολές που δέχονται αν μπούνε κάπου και δεν αγοράσουν κάποιο προϊόν.

ΒΕΛΓΟΙ : Από την αύξηση του αριθμού των Ρώσων, από την μη εφαρμογή των κανόνων κυκλοφορίας από τους οδηγούς των ταξί και των μινιμπάς, και από την προσπάθεια να τους πουλήσουν κάτι με το ζόρι.

ΟΛΛΑΝΔΟΙ : Από το κυκλοφοριακό και την ανακατωσούρα μέσα στην πόλη, από τα παλιά κτίρια των ξενοδοχείων, από την έλλειψη λουξ εγκαταστάσεων και από τις διαφορές στις τιμές.

ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΟΙ : Από την πληθώρα των εστιατορίων που για να βρούνε πελάτες σχεδόν ασκούνε πίεση. Από το ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κατά καιρούς έρχονται άσχημες μυρωδιές από την θάλασσα.

…………..

 

Previous Article

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΝΤΑΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Τ.Ε.Ξ.

Next Article

ΚΡΙΣΗ ΜΕΝ, ΕΜΠΟΡΙΟ ΔΕ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *