Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η εισαγγελία απέλασε τα θύματα της απόπειρας λιντσαρίσματος…

0 σχόλια Share:

Απόπειρα λιντσαρίσματος για την μαντίλα ¨Κουρδιστάν¨ στο Ουζούνγκιολ : Η εισαγγελία απέλασε αυτούς ¨που φωτογραφήθηκαν¨

Απόπειρα λιντσαρίσματος υπήρξε σε βάρος 9 τουριστών καταγόμενων από το Ιρακινό Κουρδιστάν, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν στο πασίγνωστο Ουζούνγκιολ της επαρχίας Τσάικαρα του νομού Τραπεζούντας με μαντίλα που έγραφε ¨Κουρδιστάν¨. Τα 9 αυτά άτομα αρχικά συνελήφθησαν και αργότερα απελάθηκαν.

Στην ανακοίνωση που έκανε η εισαγγελία Τραπεζούντας από το twitter, αναφέρεται πως ¨Έρευνα έχει αρχίσει σχετικά με το επεισόδιο που προκλήθηκε στο Ουζούνγκιολ της Τσάικαρα,λόγω του ότι ομάδα 9 ατόμων που είχαν έρθει από το Β.Ιράκ για ταξίδι φωτογραφήθηκαν με μαντίλα που έγραφε ¨Κουρδιστάν¨, ενώ τα συγκεκριμένα άτομα μετά από τις καταθέσεις τους, παραδόθηκαν στις αρμόδιες αρχές για απέλαση¨.

Ενώ η σχετική ανακοίνωση της νομαρχίας Τραπεζούντας, αναφέρει τα εξής : ¨Στην συνοικία μας Ουζούνγκιολ της Τσάικαρα του νομού μας, γύρω στις 11:00, 9 άτομα από μια ομάδα 50 ατόμων που είχαν έρθει για τουρισμό στην περιοχή μας, την ώρα που φωτογραφιζόταν φορώντας μαντίλα που έγραφε ¨Κουρδιστάν¨, ο κόσμος εκεί αντέδρασε και υπήρξε σύντομης διάρκειας ταραχή. Οι δυνάμεις ασφαλείας μας εκεί επενέβησαν, ηρέμησαν τους πολίτες και έθεσαν την κατάσταση υπό έλεγχο. Η εισαγγελία έδωσε εντολή σύλληψης των 9 ατόμων, ενώ διεξάγεται ποινική έρευνα¨.

Η απόπειρα λιντσαρίσματος έγινε θέμα σε πολλές ρατσιστικές αναρτήσεις στα σόσιαλ μίντια, ενώ αντιδράσεις προκάλεσε και η ανακοίνωση της εισαγγελίας Τραπεζούντας.

 

………………..

Uzungöl’de ‘Kürdistan’ atkısına linç girişimi: Savcılık, ‘fotoğraf çekinenleri’ sınırdışı etti


19/7/2019
Σχ: Αξίζει εδώ να αναφέρουμε την σχετική ανάρτηση που έκανε ο βουλευτής του CHP Σεζγκίν Τανρικουλού σχετικά με το περιστατικό. Έγραψε λοιπόν : Στο σύνταγμα του Ιράκ η βόρεια περιοχή αναγνωρίζεται ως ¨Περιφερειακή Διοίκηση Κουρδιστάν¨ και σύμβολο της είναι η διακρινόμενη σημαία. Το κράτος μας αναγνωρίζει την Περιφερειακή Διοίκηση Κουρδιστάν. Με ποιά νομική αιτιολογία τους απελαύνετε; Διότι τι είδους έρευνα θα κάνετε για αυτήν την φωτογραφία¨ και παραθέτει φωτογραφία από συνάντηση του Ερντογάν με τον Μπαρζανί-προηγούμενο πρόεδρο της Περιφερειακής Διοίκησης Κουρδιστάν, στην οποία διακρίνεται και η σημαία του Κουρδιστάν.

Previous Article

Και ο Ντενκτάς να ήταν, τις ίδιες προτάσεις θα έκαμνε…

Next Article

Τραμπ : “ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ κυρώσεις κατά της Τουρκίας…”

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *