Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

0 σχόλια Share:

Κάθε ώρες διαπράττεται και ένα αδίκημα βιασμού στην Τουρκία !

tecavuz_5

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Προστασίας Παιδιού και της Αστυνομίας Ανηλίκων, στη Τουρκία κάθε τέσσερεις ώρες διαπράττεται και ένα αδίκημα βιασμού. Η Τουρκία αποτελεί την χώρα με τα περισσότερα κλικ-αναζητήσεις στο google με την φράση “child porn/παιδικό πορνό¨.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Προστασίας Παιδιού και της Αστυνομίας Ανηλίκων, τα τελευταία 20 χρόνια ο αριθμός των παιδιών που έχουν υποστεί αιμομικτική κακοποίηση από συγγενείς πρώτου ή άλλου βαθμού , φτάνει τα 350-400 χιλιάδες

Σύμφωνα με το κείμενο της Γκιουλέρ Γιλμάζ, το 80% αυτών που εκμεταλλεύονται τα παιδιά είναι άτομα που γνωρίζονται στενά -είτε οικογενειακά είτε φιλικά- με το παιδί. Η εκμετάλλευση του παιδιού είναι κάτι που παρουσιάζεται παντού, ανεξαρτήτως θρησκείας, ηθών, χώρας, καταγωγής, κοινωνικο-οικονομικής τάξης και κουλτούρας.

Το 72% των παιδιών που υπόκεινται σε σεξουαλική εκμετάλλευση για πρώτη φορά δεν περιγράφουν το γεγονός σε κανέναν. Μόνο το 27% αργότερα περιγράφει σε κάποιον την κατάσταση. Το 32% εξ αυτών που υπέστησαν σεξουαλική εκμετάλλευση όταν ήταν παιδιά, ούτε ακόμη και στην ενηλικίωση τους δεν μπορούν να περιγράψουν αυτό που έζησαν.

 Η Τουρκία αποτελεί την χώρα με τα περισσότερα κλικ-αναζητήσεις στο google με την φράση “child porn/παιδικό πορνό¨. Είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο σε αναζήτηση εικόνων σεξουαλικού περιεχομένου ηλικιών 13-19. Οι ιστοσελίδες που δημοσιεύουν βίντεο και φωτογραφίες με παιδάκια ξεπερνούν τις 36 χιλιάδες. Εκ των εικονιζόμενων παιδιών το 42% είναι κάτω από 7 ετών και το 77% κάτω των 9 ετών. Από αυτούς που ¨ανεβάζουν¨ τέτοιες φωτογραφίες στο διαδίκτυο, μπορούν και εντοπίζονται μόνο το 1%.

Από τα 50 χιλιάδες παιδιά που ζούνε στους δρόμους υπολογίζεται πως 30 χιλιάδες έχουν υποστεί σεξουαλική εκμετάλλευση και βιασμό.

………………

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης για το 2011, σεξουαλικά αδικήματα, και περιστατικά βιασμού και παρενόχλησης παρουσιάζονται και στους 81 νομούς της Τουρκίας. Το στην Κωνσταντινούπολη το 2011 υποβλήθηκαν μηνύσεις για 486 βιασμούς, 2.488 περιπτώσεις εκμετάλλευσης παιδιού και 2.223 σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Με βάση τις μηνύσεις που έγιναν για αδικήματα βιασμού μετά από την Κωνσταντινούπολη ακολουθεί η Σμύρνη (568), ενώ στην παιδική εκμετάλλευση η Άγκυρα 1162 υποθέσεις.

Haber.sol.org 21/7/2013

Previous Article

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Next Article

AΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *