Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΒΙΑΣΜΟΥΣ

No Comments Share:

Μεγαλώνει η εξέγερση κατά του ομαδικού βιασμού

Μετά από την είδηση για τον βιασμό της 13χρονης Ο.Γ. στο Κοτζάελι του Γκιόλτζουκ, υψώνονται φωνές ¨φτάνει πια¨ από τις γυναίκες.

 Η υπουργός Φατμά Σαχίν παρακολουθεί από στενά την υπόθεση, ενώ η βουλευτής Αϊλίν Ναζλιακά δήλωσε πως η απόφαση του δικαστηρίου ενθάρρυνε τους βιαστές. Το περιστατικό αυτό του ομαδικού βιασμού που δεν είναι το πρώτο στην Τουρκία, παρουσιάστηκε και στον ξένο τύπο

Στο Γκιόλτζουκ η Ο.Γ. και στο Μάρντιν η Ν.Τ.

Η βουλευτής Άγκυρας του κόμματος CHP Αϊλίν Ναζλιακά μιλώντας σχετικά με το περιστατικό της 13χρονης από το Γκιόλτζουκ είπε πως ¨παίρνουν αυτό το θάρρος από τις δικαστικές αποφάσεις¨. Η Ναζλιακά είπε πως κατά τους 3 πρώτους μήνες του 2013 οι άντρες βίασαν 33 γυναίκες, εφάρμοσαν βία σε 65 γυναίκες και δύο μωρά, και παρενόχλησαν 45. Όταν εμφανίστηκε το περιστατικό είπαν πως ¨πήγαμε μαζί της έναντι χρημάτων¨. Το θάρρος αυτό το πήραν από την δικαστική απόφαση για την Ν.Τ. Δεν πρέπει το δικαστήριο να υπογράψει ξανά ντροπιαστικές αποφάσεις¨.

Η Ναζλιακά ανέφερε πως θα παρακολουθήσει την δίκη. Η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής Φατμά Σαχίν είχε δηλώσει πως θα παραστεί στην δίκη.

Το σκάνδαλο στον ιταλικό τύπο

Το περιστατικό με την 13χρονη Ο.Γ. είχε τον αντίκτυπο του στα ιταλικά ΜΜΕ. Οι δύο πλέον γνωστές εφημερίδες της χώρας, η “La Repubblica” και η “Corriere della Sera” έγραψαν πως το περιστατικό που συνέβη σε περιοχή κοντά στην Κωνσταντινούπολη, κλόνισε την φήμη της Τουρκίας που προσπαθεί να μπει στην Ε.Ε. Στον ιταλικό τύπο εμφανίστηκε σχόλιο όπως ¨Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στην Τουρκία. Τα τελευταία 10 χρόνια αυξήθηκαν κατά 400% οι βιασμοί. Μόνο κατά το 2011 μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια 33.000 περιστατικά. Το νούμερο αυτό το 2002 ήταν 8.000. Τον Μάρτιο βιάστηκαν 16 γυναίκες και ένα κορίτσι, ενώ δολοφονήθηκαν 15. Η 12 ετών Ν.Τ. από το Μάρντιν, βιάστηκε από 26 άντρες και κατέστη σύμβολο. Δυστυχώς φαίνεται πως δεν έγινε μάθημα, και καθημερινά τα περιστατικά βιασμού στην Τουρκία αυξάνονται ιδιαίτερα.¨.

………………

Παρομοίωση Τουρκίας-Ινδίας

Η εφημερίδα Corriere della Sera υπενθυμίζοντας το περιστατικό του ομαδικού βιασμού που συνέβη στην Ινδία τον Δεκέμβριο, έγραψε πως ¨Ελπίζουμε πως αυτή τη φορά θα τιμωρηθεί το ¨αντρικό κοπάδι¨ των κατηγορουμένων για αυτό το περιστατικό που προκάλεσε σοκ στην Τουρκία, και θα λευκανθεί η τιμή και η υπόληψη της Ο.Γ. ¨.

………………..

Eφ. Χουριέτ 13/4/2013

Previous Article

ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙKΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΩΝ ΣΕ ΕΠΟΙΚΟΥΣ…

Next Article

ΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΡΑΓΕ ;

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *