Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ…

0 σχόλια Share:

kadin-cinayetleri

Οι δολοφονίες γυναικών είναι πολιτική : Τα τελευταία 3 χρόνια δολοφονήθηκαν στην Τουρκία 5.406 γυναίκες ! 

Καθημερινά αυξάνει στην Τουρκία βία  σε βάρος των γυναικών. H δικηγόρος Νουριέ Καντάν-επικεφαλής του Κέντρου Γυναικείων Δικαιωμάτων του δικηγορικού συλλόγου Σμύρνης, ανακοίνωσε πως στο διάστημα 2012-2015 δολοφονήθηκαν 5.406 γυναίκες. Και ότι από τα 5 άτομα που δεν ξέρουν να διαβάζουν και να γράφουν, τα 4 είναι γυναίκες.
Στην συνέντευξη τύπου που παρέθεσε επ΄ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας της 8/3 η δικηγόρος Νουριέ Καντάν, ανακοίνωσε πως στα έτη 2012-2015 δολοφονήθηκαν στην Τουρκία 5.406 γυναίκες.

H Καντάν-μέλος του δικηγορικού Συλλόγου Σμύρνης δήλωσε τα εξής :

¨Η βία σε βάρος των γυναικών έχει φτάσει σε ύψος ¨σφαγής γυναικών¨. Οι δολοφονίες γυναικών και οι κυβερνητικές πολιτικές σε βάρος των γυμνών σωμάτων τους, έχουν αφήσει τρομερές εικόνες και ίχνη. Από αυτή την σκοπιά το έτος που πέρασε, ήταν μια χρονιά ντροπής από την βία και τις δολοφονίες σε βάρος των γυναικών. Στην αναφορά του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για την ισότητα των δύο φύλων, η Τουρκία μεταξύ 142 χωρών βρίσκεται στην 125η θέση, με την Τυνησία να βρίσκεται στην 123η θέση και το Μπαχρέιν στην 124η. Δηλαδή παγκοσμίως υπάρχουν 124 χώρες που δίνουν στις γυναίκες περισσότερα δικαιώματα από την Τουρκία. Από πλευράς συμμετοχής των γυναικών στην οικονομική δραστηριότητα και στην ισότητα ευκαιριών, η Τουρκία βρίσκεται στην 132η θέση μεταξύ 142 χωρών, στην 128η θέση σχετικά με την συμμετοχή στο εργατικό δυναμικό, στην 105η θέση από πλευράς δυνατοτήτων εκπαίδευσης και στην 126η θέση από πλευράς αγοραστικής δύναμης. Η Τουρκία δηλαδή, παρέχει στις γυναίκες χαμηλότερες δυνατότητες ακόμη και από την Νιγηρία¨.

Η Καντάν είπε πως η μία στις δύο γυναίκες στην Τουρκία, έχει υποστεί φυσική ή σεξουαλική βία, πρόσθεσε πως από τα 5 άτομα που δεν ξέρουν να γράφουν και να διαβάζουν τα 4 είναι γυναίκες και συνέχισε λέγοντας :

¨Το ποσοστό εκπροσώπησης από γυναίκες στην βουλή είναι μόνο 14,9%. Το αντίστοιχο ποσοστό στους δήμους της Τουρκίας είναι μόνο 2,9%. Στα ανώτατα αξιώματα της γραφειοκρατίας στην Τουρκία, το ποσοστό των ανδρών είναι 90,8%  άνδρες και 9,2%  γυναίκες.

………………

Δολοφονούνται όταν ζητήσουν διαζύγιο. Δολοφονούνται όταν δεν ανταποκριθούν στον έρωτα κάποιου.  Δολοφονούνται και πυρπολούνται επειδή αρνήθηκαν και αντιστάθηκαν στις σεξουαλικές διαθέσεις τρίτων. Δεν υπάρχει καμία αναπτυσσόμενη χώρα στον κόσμο στην οποία να εφαρμόζονται διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, στην οποία να αφαιρούνται ακόμη και τα θεμελιώδη δικαιώματα και στην οποία να αφανίζεται ο νόμος. Εμείς βρισκόμαστε εδώ ως Κέντρο Γυναικείων Δικαιωμάτων για να λύσουμε όλα τα γυναικεία θέματα¨.

http://haber.sol.org.tr/toplum/kadin-cinayetleri-politiktir-turkiyede-son-uc-yilda-5-bin-406-kadin-olduruldu-148312

7/3/2016

Previous Article

O ΚΑΚΟΨΥΧΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ

Next Article

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΜΠΑΝΑ ;

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elementum Curabitur libero. ut amet, tempus consectetur sem, dapibus at ante.