Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΑΡΑΦ

No Comments Share:

Εφ. Ταράφ 27-8-2011

Αντιμιλιταριστές

Η ομιλία που φέρεται να ανήκει στον τέως αρχηγό του Γενικού Επιτελείου στρατηγό Κοσανέρ και δεν έχει διαψευστεί, πραγματικά φανερώνει την κατάσταση στον στρατό. Κάνει λόγο για ¨σκάνδαλο¨ . Κάνει πολύ σοβαρή αυτοκριτική. Και όλα όσα λέει είναι δίκαια. Άλλωστε η εφημερίδα Ταράφ χρόνια λέει αυτά τα πράματα, πολλές φορές γράψαμε για τα σκάνδαλα που βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις στα στρατόπεδα και για το πώς οδηγούνταν στον θάνατο τα παιδιά.

Αν προσέξει κάποιος το τι έλεγαν στα κανάλια οι αξιωματικοί για εμάς και το τι γραφόταν στα ΜΜΕ σε βάρος μας όταν εμείς γράψαμε για πρώτη φορά στη χώρα αυτές τις αλήθειες για τον στρατό, τότε καταλαβαίνει το μέγεθος στο οποίο είχε φτάσει το ρεζιλίκι.

Το ερώτημα είναι γιατί οι στρατηγοί αν και ήξεραν αυτές τις αλήθειες δεν βελτίωσαν τον στρατό ;

Μήπως είναι κάτι καινούριο ¨διοικητές να παρατάνε το όπλο τους στη θέση και να φεύγουν¨ ;

Είναι καινούριο ο ¨πυροβολημένος στο μέτωπο στρατιώτης¨;

Οι ¨ανεκπαίδευτοι στρατιώτες¨ είναι μια νέα αλήθεια ;

Προσέξτε αυτός ο κανόνας δεν αλλάζει ποτέ, αν ένας στρατός εμπλέκεται στην πολιτική, χάνει τις στρατιωτικές του ικανότητες.

Οι στρατοί των δημοκρατικών χωρών που υπόκεινται σε έλεγχο ¨πολιτών¨ είναι ισχυροί, ενώ χαλάνε όταν αρχίζουν να ζητάνε μερίδιο από την εξουσία.

Και καθώς ο στρατός μα από πολύ παλιά εμπλέκεται στην πολιτική, η σαπίλα προχώρησε πολύ.

Άλλωστε αυτό εξέφρασαν ξεκάθαρα τα λόγια του Κοσανέρ.

Ο στρατός είναι υποχρεωμένος να βελτιώσει τις αδυναμίες που τόνισε ο Κοσανέρ, για αυτό πρέπει πρώτα να αλλάξει την εκπαιδευτική νοοτροπία, αντί να διδάσκεται πολιτική στους υποψήφιους νέους αξιωματικούς να διδάσκονται τα στρατιωτικά, και να αφεθούν κατά μέρος οι ανοησίες του τύπου ¨Εμείς είμαστε οι ιδιοκτήτες αυτής της χώρας¨.

Διότι εκείνη η εκπαίδευση δηλητηριάζει το μυαλό των αξιωματικών. Προσέξτε ο Κοσανέρ δεν πιστεύει πως η προετοιμασία των ¨σχεδίων πραξικοπήματος Βαριοπούλα¨ είναι κάτι άνανδρο, αλλά θεωρεί άνανδρο το ότι το δημοσίευσαν οι εφημερίδες.

Είναι προφανές ότι έχει μπερδέψει στο μυαλό του το τι είναι ανανδρία και το τι είναι γενναιότητα.

Ύπουλο είναι να κάνεις σχέδια για πραξικοπήματα και να προδίδεις τον λαό.

Και όχι το να φανερώνεις αυτήν την προδοσία.

Η Τουρκία υπό την πρωτοπορία της Ταράφ, βιώσε ισχυρά σοκ και δονήσεις, και τώρα με τις αλήθειες να έχουν φανεί, φτάσαμε στο στάδιο της βελτίωσης.

Το μεγαλύτερο σημάδι πως θα βελτιωθεί ο στρατός είναι ότι άρχισαν να βελτιώνονται πρώτα τα ίδια τα ΜΜΕ.

Εμείς όταν εκδοθήκαμε, οι εφημερίδες δεν έκαναν καν αναδημοσιεύσεις από εμάς, αγωνιζόταν με όλη τους την ισχύ να μας διαψεύσουν. Πλέον μπορούνε άνετα να γράφουν αυτές τις αλήθειες. Όταν αρχίζουν να γράφουν τα ΜΜΕ αρχίζει να λύνεται και το θέμα.

 

……………………

 

Previous Article

1 ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΚΚ

Next Article

ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΜΙΣΕΛΛΗΝΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published.