Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΤΕΣΙΝΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΤΑΞΙΜ

No Comments Share:

Η αστυνομική επέμβαση στην διαμαρτυρία με γαρύφαλλα, όπως μεταδόθηκε από τα παγκόσμια ΜΜΕ

Η σκληρή επέμβαση της αστυνομίας στην χτεσινή διαμαρτυρία με γαρύφαλλα που έγινε στο Ταξίμ για να τιμηθούν οι τρείς πολίτες και ο ένας αστυνομικός που έχασε την ζωή του κατά τις διαδηλώσεις για το πάρκο Γκεζί, αποτέλεσε θέμα στα παγκόσμια ΜΜΕ. Η εφημερίδα Ιντιπέντεντ έγραψε άρθρο με τίτλο ¨Τα πλήθη στην Τουρκία επέστρεψαν, το μόνο τους όπλο ήταν τα γαρύφαλλα¨

INDEPENDENT: ¨Τα πλήθη στην Τουρκία επέστρεψαν, το μόνο τους όπλο ήταν τα γαρύφαλλα¨

Η ανησυχία επέστρεψε χτες το βράδυ στην Τουρκία. Την ώρα που χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα, πεπιεσμένο νερό και κλομπ. Όταν ένα αστυνομικό όχημα ΤΟΜΑ προχώρησε καταπάνω στους άοπλους διαδηλωτές, κάποιοι από αυτούς επιχείρησαν να το κρατήσουν με τα χέρια τους. Άλος διαδηλωτής αντιδρώντας πέταξε στον οδηγό του ΤΟΜΑ μια χούφτα γαρύφαλλα. Σε άλλη γωνία δακρυσμένη γυναίκα ρωτά αστυνομικό ¨Γιατί επιτίθεστε ;¨ και εκείνος με οργή την σπρώχνει στην άκρη. Όταν ένας άλλος διαδηλωτής προσπάθησε να εφαρμόσει την νέα τακτική και να σταθεί ακίνητος, τα ΜΑΤ τον έσπρωξαν κάτω και όταν πήγε να σηκωθεί πάλι, άρχισαν να τον δέρνουν.

BBC: Αστυνομική επέμβαση σε διαμαρτυρία με γαρύφαλλα στο Ταξίμ

Διαμαρτυρία που οργανώθηκε στο Ταξίμ με την συμμετοχή χιλιάδων ατόμων και με σκοπό να τιμηθούν αυτοί που έχασαν τη ζωή τους στις διαδηλώσεις για το πάρκο Γκεζί, διαλύθηκε με αστυνομική επέμβαση. Και στην Άγκυρα υπήρξε αστυνομική επέμβαση όλη την νύχτα, ενάντια σε διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο Ντικμέν και στο πάρκο Κουγουλού. Ο πρωθυπουργός Ερντογάν μιλώντας σε συλλαλητήριο στην Σαμψούντα, ανέφερε πως υπάρχει φαυλότητα πίσω από τις διαδηλώσεις για το πάρκο Γκεζί.

LA STAMPA: Η αστυνομία διέλυσε πάλι δια της βίας τους διαδηλωτές, ένταση πάλι στην Τουρκία

Σε μια πλήρως ειρηνική διαδήλωση, έγινε όπως και παλιότερα χρήση σπρέι πιπεριού και πεπιεσμένου νερού. Ο Ερντογάν ακόμη μιλά για συνωμοσία από το εξωτερικό.

GUARDIAN/ASSOCIATED PRESS: Η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε πεπιεσμένο νερό για να διαλύσει την τελετή τιμής

Την ώρα που αναζωπυρώνονταν οι διαδηλώσεις στην πλατεία Ταξίμ, ο Ερντογάν μίλησε για ταραχές σε Τουρκία και Βραζιλία με στήριξη από ξένη συνωμοσία.

………………

Εφ. Χουριέτ 23/6/2013

 

Previous Article

ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΕΡΑ (ΙΣΤΙΚΛΑΛ) ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Next Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΘΡΑΚΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *