Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Μερικοί άντρες όταν ανοίγουν την πόρτα του ταξι και βλέπουν γυναίκα οδηγό, την κλείνουν πάλι¨!

No Comments Share:

Επί τέσσερα χρόνια δεν παραχωρούν πιάτσα στην γυναίκα ταξιτζή

Η Σουζάν Τεμουρτάς που είναι ταξιτζής στο Μεζιτλί επί 9 χρόνια, πρώτα κατέρριψε το ταμπού για τις γυναίκες οδηγούς και τώρα αγωνίζεται με την ανισότητα των φύλων. Παρά τις αιτήσεις που έχει υποβάλλει η Τεμουρτάς, επί τέσσερα χρόνια εργάζεται χωρίς πιάτσα.
…..
Η 49 ετών Σούζαν είναι η πρώτη γυναίκα ταξιτζής στο Μεζιτλί της Μερσίνας. Παλαιότερα δούλευε στην κλωστοϋφαντουργία και όταν έμεινε άνεργη άρχισε να εργάζεται ως οδηγός το 2012.

Η Τεμουρτάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστρία και στα 21 της λόγω του γάμου της εγκαταστάθηκε στην Τουρκία και έχει και ένα παιδί.
……
Περιγράφει πως όταν πελάτες ανεβαίνουν στο ταξί και βλέπουν μία γυναίκα εκπλήσσονται και λέει : “Δεν με ενοχλούν καθόλου τα περίεργα βλέμματα των ανθρώπων. Εκτέθηκα σε βλέμματα θαυμασμού αλλά και παραξενιάς. Μάλιστα κάποιοι άντρες πελάτες μου είπαν “Μα γιατί οδηγείς ταξί ; Κάτσε στο σπίτι σου, δεν υπάρχει κάποιος που να σε φροντίζει; “. Βλέπω ότι οι άντρες επιβάτες στην αρχή είναι δύσπιστοι αλλά αφού διανύσουμε κάποια απόσταση βλέπω ότι χαλαρώνουν. Όταν μερικές φορές τους ρώτησα για τον λόγο αυτής της ανησυχίας μου είπαν πως “Βλέποντας γυναίκα στην αρχή φοβήθηκα αλλά όταν είδα πώς οδηγάς καλά, ηρέμησα”. Ορισμένοι άντρες πελάτες καλούν ταξί και όταν πηγαίνω και ανοίγει η πόρτα βλέποντας πως είμαι γυναίκα, την κλείνουν πάλι. Και εγώ τους πείθω λέγοντας πως “Βρε αδερφέ έλα και εγώ το ψωμί μου επιδιώκω.
…..
Οι άντρες συνάδελφοί μου παρά το ότι διαθέτουν πιάτσα δυσκολεύονται. Εγώ χειμώνα-καλοκαίρι είμαι μες στο αυτοκίνητο. Δεν έχω κάπου να πάω να πλύνω τα χέρια μου ή να πάω στην τουαλέτα. Χρησιμοποιώ το όχημα μου σαν σπίτι μου. Το πρωί παίρνω μαζί μου αυτά που θα πιω και θα φάω μέσα στο αυτοκίνητο και έτσι βγαίνω από το σπίτι”

Η ίδια λέει ότι έχει κάνει αίτημα πολλές φορές προς τον Δήμο Μερσινας και προς το  επιμελητήριο οδηγών και αυτοκινητιστών για πιάτσα, αλλά παίρνει ως απάντηση το “Δεν υπάρχει μέρος περίμενε”.
….
http://mezopotamyaajansi34.com/tum-haberler/content/view/133594
2/5/2021

Previous Article

Έκαψαν ομοίωμα του υπουργού Μηταράκη στην εκλογική του περιφέρεια !

Next Article

Ξυλοδαρμοί, συλλήψεις και τραυματισμοί – Βίντεο και φωτογραφίες Πρωτομαγιάς…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *