Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΕΛΕΗΤΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

0 σχόλια Share:

Πίεση για ¨περίοδο δοκιμής¨ στις γυναίκες από την Συρία

suriye_kadin

Στο Ισλαχίγιε του νομού Γκαζιάντεπ πολλές γυναίκες από την Συρία που δίνουν χρήματα σε άντρες για να τις παντρευτούν, υποχρεώνονται σε μια προγαμιαία ¨περίοδο δοκιμής¨. Μάλιστα αν στο τέλος μάλιστα ενίοτε αν δεν πραγματοποιηθεί ο γάμος, οι γυναίκες δεν παίρνουν μεγάλο μέρος των χρημάτων.

Η ζωή των προσφύγων οι οποίοι διωγμένοι από την χώρα τους λόγω των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων κατέφυγαν στην Τουρκία, σταδιακά μετατρέπεται σε ανθρώπινη τραγωδία. Γυναίκες από την Συρία που ήθελαν να γλυτώσουν από το στάτους του πρόσφυγα και να γίνουν ¨πολίτες¨ έδωσαν χρήματα σε υποψήφιους γαμπρούς, οι οποίοι τις υποχρέωσαν σε μια τρίμηνη ¨δοκιμή¨ και μάλιστα όταν αργότερα άλλαξαν γνώμη για τον γάμο, κράτησαν και τα χρήματα.

Το θέμα σχετικά με την αφαίρεση με αυτό τον τρόπο χρημάτων από τις γυναίκες αυτές και της χρησιμοποίησης τους ως σκλάβες του σεξ, το δημοσιοποίησε σύζυγος διευθυντή μεγάλου κρατικού φορέα.

Αναφέρεται πως οι γυναίκες αυτές (που δεν μπορούν να προσφύγουν και στην αστυνομία επειδή θα επρόκειτο για γάμο έναντι χρημάτων)  έδωσαν σε υποψήφιους γαμπρούς από 3 έως 10 χιλιάδες λίρες. Οι γυναίκες αυτές που για να κερδίσουν αυτά τα χρήματα έκαναν διάφορες δουλειές μεταξύ των οποίων και πορνεία, θέλησαν να αποκτήσουν ταυτότητα της TC και να γίνουν πολίτες. Το άτομο που τα ανακάλυψε αυτά μιλώντας στην SOL είπε πως καθώς δεν μπόρεσε να πείσει κάποιο από τα θύματα να καταθέσουν, δεν μπορεί να αποδείξει αυτή την ιστορία.

Μάλιστα αναφέρεται πως οι επίσημοι αρμόδιοι είναι ενήμεροι για την κατάσταση αυτή, αλλά δεν έχει γίνει κάποια προσπάθεια για την αποτροπή της.

Haber.sol.org  27/6/2015

Previous Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΑΧΜΕΤ ΜΕΤΕ ΣΤΟ ΤΟΥΙΤΕΡ

Next Article

TO ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΑΚΡ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *