Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΛΕΒΙΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΑΠΟ ΣΟΥΝΙΤΕΣ

No Comments Share:

Προσπάθεια λιντσαρίσματος αλεβιτών εργατών

alevi_iscilere_linc_ic

Αλεβίτες εργάτες που εργάζονταν στην κατασκευή του θερμουδροηλεκτρικού σταθμού που κατασκευάζει η Aksa Enerji στο Γκιόινουκ, δέχτηκαν επίθεση από άλλους εργάτες. Οι εργάτες υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή, ενώ ανέφεραν πως οι εργάτες που τους επιτέθηκαν φώναζαν ¨Χτυπάτε τους κομμουνιστές αλεβίτες¨.

Οι 9 εργάτες που άρχισαν να εργάζονται στην συνεχιζόμενη κατασκευή του θερμουδροηλεκτρικού σταθμού, δέχτηκαν επίθεση από άλλους εργάτες που φώναζαν ¨Χτυπάτε τους κομμουνιστές αλεβίτες¨. Οι αλεβίτες εργάτες την ώρα που είχαν αρχίσει την συναρμολόγηση σωλήνα, δέχτηκαν αρχικά λεκτική επίθεση από άλλους εργάτες, και ακολούθως υπέστησαν επίθεση με σίδερα και ξύλα.

Στα χτεσινά επεισόδια οι αλεβίτες εργάτες, ισχυρίστηκαν πως τους επιτέθηκαν περίπου 150 άλλοι εργάτες.

Ένας από τους εργάτες που δέχτηκαν την επίθεση ο Μαζλούμ Ντουντάρ, περιέγραψε εκείνες τις στιγμές στην εφημερίδα SOL. O Nτουντάρ ανέφερε πως ¨Εάν δεν ερχόταν η στρατοχωροφυλακή θα μπορούσαν να υπάρχουν νεκροί από εμάς. Πριν από 6 μέρες πιάσαμε δουλειά. Ούτε είχαμε κάποια φιλονικία ούτε είχαμε άλλο θέμα.

Ο Ντουντάρ λέει πως όταν ο μεταλλοκολλητής Μ.Α τους είπε ¨στήστε εκεί πηγή για το φράγμα¨, αυτοί του απάντησαν πως ¨Εμείς τεχνικά δεν το κατέχουμε αυτό, δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό¨, και συνεχίζει λέγοντας : ¨ Όταν είπαμε έτσι άρχισαν οι υβριστικές κοροϊδίες από τον Αλμπαϊράκ. Μαζί με τον αδερφό του και μια ομάδα 20-25 ατόμων συνέχισαν. Χωρίς να καταλάβουμε τι έγινε υπεστήκαμε επίθεση από αυτούς που κρατούσαν σίδερα και ξύλα. Για αρκετά λεπτά κανείς δεν επενέβη και υποστήκαμε λιντσάρισμα¨.

………….

Haber.sol.org 20/11/2013

Previous Article

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΝ ΕΣΕΡΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΜΕ ΞΥΛΑ… BINTEO

Next Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΕΧΜΕΤ ΕΜΙΝΟΓΛΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *