Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΑΛΕΒΙΤΗ ΜΑΘΗΤΗ ΑΠΟ ΣΟΥΝΙΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ….

0 σχόλια Share:

 Ξύλο σε αλεβίτη μαθητή σχετικά με το μάθημα θρησκευτικών !

dayakdin (1)

Στο Τσόρουμ ο 13 ετών Α.Ρ. εδάρη σκληρά από τον διευθυντή του σχολείου Σερέφ Μπιλάλ επειδή μιλούσε στην διάρκεια του μαθήματος ¨Θρησκευτική κουλτούρα και ηθική¨.

Σύμφωνα με την είδηση του Σεϊφετίν Μετέ από την εφημερίδα Τζουμχουριέτ, ο Α.Ρ πήγε στο νοσοκομείο με αίμα να βγαίνει από το αυτί του. Ο ποτέρας του ο Τανζού Τ. υπέβαλλε μήνυση στην εισαγγελία. Ο μαθητής Α.Ρ. στο δημοτικό σχολείο του χωριού Καντίκιρι μίλησε με τον συμμαθητή του τον Τ.Κ την ώρα του μαθήματος των θρησκευτικών. Τότε η δασκάλα Αϊσέ Ιμλί κατήγγειλε τον μαθητή στον διευθυντή Σερέφ Μπιλάλ. Ο οποίος έδειρε σκληρά τον μαθητή Α.Ρ. Το παιδί όταν επέστρεψε στο σπίτι περιέγραψε στην οικογένεια του αυτά που είχαν γίνει και όταν άρχισε να τρέχει αίμα από το αυτί του το πήγαν στο νοσοκομείο.

Στο νοσοκομείο του δόθηκε βεβαίωση για ¨αιμορραγία μετά από ξυλοδαρμό¨. Ο πατέρας του Ο Τανζού Τ. υπέβαλε μήνυση στην εισαγγελία και δήλωσε ¨Εμείς είμαστε αλεβίτες. Το παιδί μου το έδειραν επειδή δεν άκουγε το μάθημα των θρησκευτικών. Ζητώ την τιμωρία των υπευθύνων¨. Όταν μαθεύτηκε το περιστατικό ήρθαν στο Τσόρουμ ο Ερτζάν Γκετσμέζ- πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Χατζή Μπεκτάς Βελή, ο πρόεδρος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Οζτούρκ Τουρντογάν και ο Γ.Γ. της Ένωσης Αλεβίτικων Πολιτιστικών Συλλόγων Αλή Ντογάν, και προέβησαν σε έρευνα. Ο Τουρκντογάν δήλωσε ¨Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι πιέσεις πάνω στους αλεβίτες. Ένας παιδί-αλεβίτης εδάρη επειδή δεν άκουγε το μάθημα των θρησκευτικών. Πρόκειται για παραβίαση ανθρώπινου δικαιώματος. Θα παρακολουθήσουμε αυτό το περιστατικό¨. Ενώ ο Γκετσμέζ δήλωσε ¨Αυτές οι επιθέσεις είναι μια κρατική πολιτική. Η υποχρεωτικότητα του μαθήματος των θρησκευτικών πρέπει να καταργηθεί, θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την πολιτική αφομοίωσης σε βάρος των αλεβιτών μαθητών.

Haber.sol.org 10/1/2014

 Σχ : Το μάθημα των θρησκευτικών στην Τουρκία έχει καθαρά ¨σουνιτικό¨ χαρακτήρα στην Τουρκία, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα παιδιά που προέρχονται από οικογένειες με άλλη πίστη. Και φυσικά είναι υποχρεωτικό…

Previous Article

ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ ΠΟΜΑΚΩΝ ΝΕΩΝ

Next Article

ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΝΤΥΝΕΤΑΙ ΣΕ 7 ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *