Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ-ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ

No Comments Share:

Aρχειοθέτηση στην σεξουαλική εκμετάλλευση από τον πατέρα με την λογική πως ¨στην ηλικία των 3 δεν γίνεται τίποτε¨ !

650x410cc-izm-15-01-16-senay-tavuz-manset

ΣΜΥΡΝΗ – Την ώρα που ακόμη συζητείται ο φετφάς για την αιμομιξία της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, σε καταγγελία που έγινε από μητέρα για σεξουαλική εκμετάλλευση του τρίχρονου μωρού, δεν ασκήθηκε δίωξη με την λογική πως ¨η ηλικία του παιδιού είναι τόσο μικρή που δεν γίνεται κάτι τέτοιο¨. Η δικηγόρος Σενάι Ταβούζ δήλωσε πως στις δίκες αιμομιξίας πολλοί δικαστές και εισαγγελείς φέρονται μονόπλευρα.
Καθώς στην Τουρκία τα περιστατικά αιμομιξίας κρύβονται και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση σε αριθμητικά στοιχεία ή σε ποσοστά. Η αιμομιξία γενικά αρχίζει από την βρεφική ηλικία και συνεχίζεται για αρκετά χρόνια. Σύμφωνα με τις έρευνες το 55% από τα παιδιά θύματα αρχίζουν να γίνονται θύματα σε ηλικίες από 5-10 ετών και το 40% σε ηλικία από 10-16 ετών. O μέσος όρος ηλικίας που αρχίζει η σεξουαλική εκμετάλλευση είναι τα 9 έτη. Ο μέσος όρος ηλικίας εκμετάλλευσης είναι μεγαλύτερος στα αγόρια από ότι στα κορίτσια παιδιά. Ο φετφάς της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων πως ¨Δεν είναι αμαρτία αν ένας πατέρας ποθήσει την κόρη του¨,επανέφερε στην επικαιρότητα πάλι το θέμα της αιμομιξίας που δεν συζητείται.


Η δικηγόρος Σενάι Ταβούζ που για χρόνια ασχολείται με υποθέσεις βίας σε βάρος γυναικών και παιδιών και ανέφερε πως από δίκες σχετικά με αιμομιξία που έχει παρακολουθήσει, οι περισσότεροι από τους δικαστές και εισαγγελείς και δικαστές σκέπτονται σαν την Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων. Η Σενάι υποστηρίζει πως στα τελευταία χρόνια σε περιπτώσεις δικών για αδικήματα σε βάρος γυναικών και παιδιών βγαίνουν αθωωτικές αποφάσεις και δηλώνει πως ¨ : Άτομα ανώτερου επιπέδου δηλώνουν πως η ανισότητα ανδρών και γυναικών είναι κάτι το κανονικό και ότι δεν μπορούνε να θεωρηθούν ίσοι. Τελευταία με αυτόν τον φετφά που έβγαλε η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, είδαμε για μια ακόμη φορά την ενδοοικογενειακή σεξουαλική εκμετάλλευση¨.

¨Καθώς το κορίτσι αντιμετωπίζεται ως περιουσία του πατέρα…¨

Η Σενάι υποστηρίζει πως σε περιστατικά σεξουαλικής εκμετάλλευσης τα παιδιά υποχρεώνονται να σιωπήσουν και λέει : ¨Ενδοοικογενειακά η σεξουαλική εκμετάλλευση εφαρμόζεται περισσότερο στα κορίτσια. Κι αυτό γίνεται επειδή το κορίτσι θεωρείται περιουσία του πατέρα. Όπως και η σύζυγος θεωρείται και το κορίτσι περιουσία του πατέρα και της φέρεται όπως θέλει. Αυτό είναι το βασικό θέμα. Αυτό αποτελεί και την ουσία του πατριαρχικού συστήματος. Άλλωστε τα περισσότερα αδικήματα ενδοοικογενειακής σεξουαλικής εκμετάλλευσης παραμένουν κρυφά. Δεν έγινε δυνατό να αναπτυχθεί ένας μηχανισμός καταγγελιών¨.
……………….
Εγώ το είδα σε μερικές δίκες. 3 χρονών μωρό υπέστη σεξουαλική εκμετάλλευση από τον πατέρα του. Το μωρό δεν μπορεί να αντιληφθεί πως αυτό είναι σεξουαλική εκμετάλλευση. Αλλά στο περιστατικό μας η μητέρα που το αντιλήφθηκε άρχισε την νόμιμη διαδικασία. Αλλά στα πλαίσια αυτής χωρίς καν να περιμένουν την οριστική ιατρική αναφορά, αποφασίστηκε η αρχειοθέτηση της υπόθεσης με την λογική του ¨Η ηλικία του παιδιού είναι πολύ μικρή, δεν γίνεται κάτι τέτοιο¨. Τέτοια παραδείγματα αποφάσεων βλέπουμε πολλά¨.

……………..
http://www.bestanuce1.com/237712/babanin-cinsel-istismarina-3-yasinda-bir-sey-olmaz-takipsizligi&dil=tr#sthash.zAk4ZEZM.dpuf

Previous Article

ΑΝΤΙΟ ΡΩΣΙΑ

Next Article

ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΤΑΓΙΠ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *