Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΥΒΑ ΝΕΡΟ

No Comments Share:

Εφ. Ζαμάν 31-7-2011

Για έναν κουβά νερό περιμένουν ώρες

Εποχιακοί εργάτες στην κωμόπολη Σαράι της πόλης Γιουνάκ του Ικονίου συνεχίζουν τη ζωή τους σε δύσκολες συνθήκες.

Οι εποχιακοί εργάτες που έχουν εγκατασταθεί στην είσοδο της κωμόπολης, συνεχίζουν να αγωνίζονται όπως λένε ενάντια σε πολλά προβλήματα, με πρώτο αυτό της έλλειψης νερού.

Μιλώντας εκ μέρους των εποχιακών εργατών ο Μεχμέτ Αλή Τζεϊλάν περιγράφει πως στις σκηνές που έχουν στήσει ζούνε περίπου 1000 άτομα. Ο Τζεϊλάν λέει πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τις ανάγκες τους σε νερό από μια βρύση που έστησαν οι υπάλληλοι του δήμου και αναφέρει : Καθώς είμαστε πολυάριθμοι για ένα κουβά νερό περιμένουμε για ώρες στην βρύση. Καταφύγαμε στο δήμο και τους είπαμε πως ένας σωλήνας-αγωγός είναι ανεπαρκής και πως αν βάλουν κάποιος ακόμα θα ανακουφιστούμε, Οι αρμόδιοι του δήμου όμως μας είπαν πως το νερό της κωμόπολης είναι ανεπαρκές και απέρριψαν την πρόταση μας. Μπαίνουμε στο Ραμαζάνι και εμείς αναρωτιόμαστε πως σε αυτές τις θερμές μέρες θα περάσουμε το Ραμαζάνι χωρίς νερό.

Ο Μεχμέτ Αλή Τζεϊλάν δηλώνει πως στις 24 Μαΐου είχε επισκεφτεί την περιοχή ο ΥΠΕΞ Νταβούτογλου και πως με τις προσπάθειες του ήρθαν στην περιοχή κινητές τουαλέτες και μπάνια, αλλά πως δεν έγινε δυνατόν τα μεταφερθέντα κοντέινερ να λειτουργήσουν. Ο Τζεϊλάν δηλώνει πως στενοχωριέται διότι λόγω έλλειψης νερού και της μη λειτουργίας των τουαλετών τα παιδιά ζούνε σε ένα ανθυγιεινό περιβάλλον. Λέει επίσης πως για μέρες δεν μαζεύονται τα σκουπίδια και πως αυτά τα προβλήματα υπάρχουν σε όλη την περιοχή.

…………………

Ο δήμαρχος του Σαράι Φερρούχ Πολάτ αναφέρει πως το νερό της κωμόπολης είναι ανεπαρκές και ότι για αυτό δεν μπορεί να βοηθήσει περισσότερο. Δηλώνει πως το πρόβλημα θα λυθεί αν υπάρξουν κι άλλες γεωτρήσεις στην περιοχή.

Previous Article

TΑΦΡΟΣ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

Next Article

ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟ ΟΧΗΜΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *