Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ !

No Comments Share:

Εφ. Ταράφ 5-5-2011

Φιληθείτε, βρείτε τα και πεθάνετε

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έβγαλε η οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην Τουρκία όπου η μία στις δύο γυναίκες αντιμετωπίζει βία, η αστυνομία λέει ¨φιληθείτε και βρείτε τα¨. Ενώ οι εισαγγελείς δεν παίρνουν μέτρα προστασίας.

Από τη μια μεριά βιασμοί, μαχαιρώματα, κλωτσιές στην κοιλιά κατά την εγκυμοσύνη, ξυλοδαρμοί που σπάνε κόκαλα και κρανία, ξυλοδαρμοί με σφυριά, μπαστούνια., κλαδιά και σωλήνες, κλείσιμο σε ένα δωμάτιο με σκυλιά ή άλλα ζώα, πρόκληση πείνας, πρόκληση σοκ και δηλητηριώδεις ενέσεις… Και από την άλλη μηδενική στήριξη καθώς η μεν αστυνομία την βάζει για να τα ¨βρούνε¨ να φάει με τον άντρα της που λίγο πριν της έσπασε το χέρι, ο εισαγγελέας κάνει δύο μήνες να βγάλει απόφαση για το κορίτσι που υπέστη αιμομιξία, ενώ ελάχιστα είναι και τα καταφύγια κακοποιημένων γυναικών…

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά την παρουσίαση της αναφορά της με τίτλο ¨Ενδοοικογενειακή βία και πρόσβαση στην προστασία¨ περιέγραψε την στάση των υπηρεσιών στις οποίες προσφεύγουν οι κακοποιημένες γυναίκες με την φράση ¨Άντρας σου είναι, και χτυπάει και αγαπάει¨. Η συγγραφέας της αναφοράς Γκόρι Βαν Γκούλικ και η δικηγόρος Εσρά Μπας έδωσαν δεκάδες σχετικά παραδείγματα.

Η Βαν Γκούλικ ανέφερε πως στην Τουρκία το 42% των γυναικών υπόκειται σε αντρική βία και είπε πως « Το ποσοστό αυτών που καταφεύγουν για προστασία στην αστυνομία ή στους εισαγγελείς είναι μόνο 2-3%». Η Γκούλικ ανέφερε πως με τον υπ΄αρ. 4320 νόμο για την προστασία της οικογένειας η Τουρκία συγκαταλέγεται στις προηγμένες νομικά χώρες αλλά πως σοβαρή έλλειψη είναι ότι δεν περιλαμβάνει τις γυναίκες που δεν είναι επίσημα παντρεμένες αλλά ούτε και αυτές που παντρεύτηκαν θρησκευτικά και χώρισαν. Είπε πως στην πράξη παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα.

¨Θα σε σκοτώσω και από πάνω σου θα ρίξω μπετόν¨

Η δικηγόρος Εσρά Μπάς είπε πως « αν ο επιτιθέμενος είναι αποφασισμένος να ασκήσει βία, τότε το κράτος αποτυγχάνει να προστατέψει τη γυναίκα σε ποσοστό 100%» και περιέγραψε την ιστορία της Ι.Γ. : Για χρόνια την έδερνε ο άντρας της. Την άφηνε πεινασμένη και την υποχρέωνε να εκπορνεύεται. Ο άντρας της της είπε ¨θα σε θάψω στο τσιμέντο και θα ρίξω μπετόν από πάνω¨, και ήρθε μετά με σακούλες τσιμέντο στο σπίτι. Η γυναίκα έφυγε και ήρθε στην Στέγη μας, αλλά οι αστυνομικοί είπαν στο σύζυγο που βρισκόταν και αναγκάστηκε να πάει σε άλλο καταφύγιο. Μετά το καταφύγιο, χωρίς καμιά στήριξη, συνέχισε να υπόκειται στην βία του άντρα της. Πολλές φορές πήγαμε στον εισαγγελέα. Δεν έβγαζε όμως εντολή κράτησης. Του εξηγούμε πως ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος και μας λέει πως ¨Δεν μπορώ να διατάξω κράτηση, θα γίνει δικαστήριο¨.

……….

Previous Article

IDEF ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΟΥΠΟΛΗ

Next Article

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΜΠΑΛΙΚΕΣΙΡ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *