Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

No Comments Share:

Την ώρα που διαρκούν οι συζητήσεις για το πυραυλικό σύστημα 3,5 δις που θα ανακοίνωσε πως θα αγοράσει η Τουρκία από την Κίνα, έγινε γνωστό πως υπήρξε μια σημαντική εξέλιξη

1249069782-300x228

Την ώρα που διαρκεί η κριτική από κύκλους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για αυτή την απόφαση της Τουρκίας, εταιρίες έκαναν απόβαση στην Άγκυρα για να ανανεώσουν τις προτάσεις τους.

ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες πολυπληθής ομάδα υπεύθυνων των ανταγωνιστριών εταιριών από Ευρώπη, επισκέφτηκαν την Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας και τις σχετιζόμενες στρατιωτικές μονάδες, όπου και έδωσαν το μήνυμα πως ¨Είμαστε έτοιμοι να ανανεώσουμε την πρόταση μας¨. Πέρα από τους υπαλλήλους των εταιριών, και οι διπλωμάτες από αυτές τις χώρες κινητοποιήθηκαν και κάνουν συναντήσεις με ομολόγους τους για να μην επιλεγεί το κινεζικό σύστημα. Οι Τούρκοι αξιωματούχοι είπαν στους υπαλλήλους των εταιριών πως ¨ Εμείς από την αρχή είχαμε δηλώσει πως αυτή η δουλειά θα γίνει από κοινού και ότι ζητάμε συμμετοχή τουλάχιστον 50%. Η Κίνα έκανε για εμάς ειδικές βολές. Εσείς ούτε καν αυτό δεν κάνατε. Εάν ανανεώσετε προς αυτή την κατεύθυνση τις προτάσεις σας θα το ξαναδούμε¨ .

……………….

Θα αποτελέσει βήμα για εθνική παραγωγή

Ο υφυπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας Μουράντ Mπαγιάρ σε δήλωση του μετά από τον διαγωνισμό είχε πει : ¨ Στις εργασίες μας από το 2006 ακόμα, υπάρχουν τρία κριτήρια. Επιχειρησιακή επιτυχία, συμβολή στην εγχώρια βιομηχανία και κόστος. Η κινέζικη εταιρία ήταν αυτή που κάλυψε καλύτερα αυτά τα κριτήρια. Την εμπειρία που θα αποκτήσουμε θα την χρησιμοποιήσουμε ως ενδιάμεσο βήμα για την παραγωγή ενός δικού μας εθνικού συστήματος. Είναι σωστή αυτή η απόφαση της Τουρκίας. Θα υπάρξει σοβαρή εγχώρια συμμετοχή. Οι πύραυλοι που θα εκτοξεύονται, σχεδόν εξ ολοκλήρου θα κατασκευαστούν στην Τουρκία. Τους πυραύλους δεν τους παίρνουμε για το ΝΑΤΟ αλλά για την Τουρκία. Εμείς σίγουρα δεν κοινοποιούμε στην Κίνα τα συστήματα του ΝΑΤΟ, το ότι στήνουμε κινέζικο σύστημα δεν σημαίνει πως δεθήκαμε με καλώδιο με την Κίνα. Και είναι δυνατή η πλήρης ενσωμάτωση του συστήματος στο ΝΑΤΟ¨.

Savunmasanayihaberleri 26/10/2013

Σχ : Την ίδια εποχή που σχεδίαζαν έτσι οι Τούρκοι αρμόδιοι, κάποιοι ομόλογοι τους σε γειτονική χώρα, δεν αγόραζαν βλήματα για τα άρματα γιατί δεν τα έβρισκαν στην μίζα με την εταιρία που τα κατασκεύαζε… 

Μήπως να παίρναμε τον Μπαγιάρ για την αντίστοιχη θέση και στην Ελλάδα ; 

Previous Article

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΙΝΟΥ (ΕΝΕΖ)

Next Article

ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *