Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΒΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

No Comments Share:

Σφαίρες για την γυναίκα που θέλει να χωρίσει

Το 70% των δολοφονιών γυναικών στην Τουρκία γίνονται λόγω του αιτήματος των γυναικών για χωρισμό. Η Ιλκέ Ατζάρ-εκπρόσωπος της Πλατφόρμας γυναικών ¨Θα σταματήσουμε την βία¨, είναι της άποψης πως οι άντρες ενθαρρύνθηκαν σχετικά κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΑΚΠ.

Τα Ηνωμένα Έθνη αποφάσισαν το 1999 να μνημονεύεται η 25η Νοεμβρίου ως μέρα ¨Αγώνα για την κατάργηση της βίας σε βάρος των γυναικών¨. Ως βία σε βάρος των γυναικών περιλαμβάνονται τα περιστατικά που εμπεριέχουν φυσική, ψυχολογική, ή σεξουαλική βία σε βάρος των γυναικών.

…………

Η Ιλκέ Ατζάρ ανέφερε πως οι δολοφονίες και η βία σε βάρος των γυναικών δεν είναι συμπτωματική. Η Ατζάρ είπε πως σημαντικός παράγοντας υπήρξε η συντηρητικοποίηση της κοινωνίας που επήλθε με την άνοδο του ΑΚΠ στην εξουσία και η ενδυνάμωση των δεξιών ιδεών στην εξουσία που επέδρασαν αρνητικά στην στάση κατά των γυναικών.

Η Ατζάρ δήλωσε πως ¨Παλιότερα υπήρχε Υπουργείο Γυναίκας και Οικογένειας. Στην θέση του ιδρύθηκε Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής. Το όνομα της γυναίκας εξαφανίστηκε. Σαν να μην υπολογίζονται. Η παρουσία της γυναίκας στην οικογένεια περιορίζεται¨.

………………..

Η Ατζάρ παρείχε τις εξής πληροφορίες : Στην Τουρκία οι άντρες δεν αποδέχονται τον χωρισμό. Πέρα από αυτό, 1 στις 2 γυναίκες που θέλουν να αποφασίζουν οι ίδιες για την δικιά τους ζωή, Η αστυνομική προστασία είναι πολύ σημαντική αλλά ακόμα και από αυτές που είναι υπό αστυνομική προστασία οι 3 στις 4 δολοφονούνται.

Λέγεται πως η βία είναι ένα περιφερειακό πρόβλημα που αφορά τις κουρδικές περιοχές. Αυτό είναι ένα εσκεμμένο ψέμα. Η προσπάθεια δημιουργίας ενός τέτοιου συσχετισμού, είναι προσπάθεια αποφυγής της ουσίας του θέματος.

……

 Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 23/11/2012

Previous Article

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΙΟΥΛ ΣΤΙΣ 27/11/2012

Next Article

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΚΕΧΩΡΗΜΕΝΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *