Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

No Comments Share:

Eφ. Ραντικάλ 13-8-2011

Περίοδος του ¨Φυσήξτε παρακαλώ¨ πριν το ματς

Η αστυνομία στην νέα σεζόν θα κάνει αλκοτέστ στους εισερχόμενους σε αθλητικούς χώρους και όσοι έχουν ποσοστό πάνω από 0,50 δεν θα μπορούνε να εισέλθουν στους αγώνες.

 Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση πραγματοποίησε μια σημαντική συγκέντρωση στην Άγκυρα με θέμα την αντιμετώπιση των φαινόμενων βίας στα γήπεδα. Η Συγκέντρωση έγινε στο Τμήμα Ασφαλείας που είναι υπεύθυνο για τα μέτρα πρόληψης και μετείχαν αστυνομικοί διευθυντές πόλεων με ομάδες Α και Β εθνικής.

…………………..

Το νέο πακέτο που θα πάρει την τελική του μορφή αφού υπάρξουν οι συνομιλίες και με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία περιλαμβάνει τα εξής μέτρα :

 Πρώτα ο 1ος δακτύλιος

– Δεν θα επιτρέπεται σε θεατές χωρίς εισιτήριο να πλησιάζουν στα γήπεδα και στον περιβάλλοντα χώρο. Ο θεατής που έχει εισιτήριο θα το δείχνει στον δακτύλιο ασφαλείας ¨δακτύλιος 1¨ και μετά θα πλησιάζει στις πύλες του γηπέδου.

– Κάμερες στις πύλες θα παρακολουθούνε την σωματική έρευνα των θεατών.

– Η σωματική έρευνα θα γίνεται από σεκιούριτυ με τους οποίους θα έχουν συμφωνήσει οι ομάδες.

Όριο 0,50 στο αλκοόλ

Στις πύλες εισόδου των γηπέδων θα γίνεται αλκοτέστ. Οι αρχές πάνω στις οποίες θα γίνεται έλεγχος θα καθοριστεί με κανονισμό που θα ετοιμαστεί από την Γενική Διεύθυνση Νεότητας και Αθλητισμού. Μέχρι τότε όμως θα εφαρμόζεται το όριο του 0,50 που εφαρμόζεται και στα οδικά αδικήματα. Όσοι φίλαθλοι έχουν πάνω από αυτό το ποσοστό σίγουρα δεν θα μπαίνουν στο γήπεδο.

……………….

Σε περίπτωση επεισοδίων που εκτελούνται από ομάδες ατόμων, εκτός από τον νόμο για τη βία θα εφαρμόζεται και ο νόμος 2911 περί κοινωνικών γεγονότων, κάτι που θα αυξήσει και τις ποινές.

Φίλαθλος που συλλαμβάνεται για επεισόδια δεν θα μπορεί να μπει στα γήπεδα από εκείνη τη στιγμή.

Δεν θα επιτρέπεται να εισέρχονται αφίσες και πανό προκλητικού περιεχομένου.

Ειδικοί εισαγγελείς θα εξουσιοδοτηθούνε από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Ανάλογα με το μέγεθος της πόλης θα εκπαιδευτούνε 2 ή 3 εισαγγελείς. Οι εισαγγελείς αυτοί θα έχουν ειδικές αρμοδιότητες στο θέμα της αποτροπής της βίας και θα ασχολούνται μόνο με αυτά.

……………..

 

 

 

Previous Article

¨ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΠΗΡΕ ΑΔΕΙΑ¨

Next Article

ΕΤΣΙ ΔΕΡΝΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – ΒΙΝΤΕΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *