Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

0 σχόλια Share:

Οι άντρες τον Σεπτέμβριο σκότωσαν 24 γυναίκες και 5 παιδιά

kadinn

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Bianet, οι άντρες κατά τον Σεπτέμβριο σκότωσαν 24 γυναίκες, 5 παιδιά και 5 άντρες. Βιάστηκαν 14 γυναίκες και 9 γυναίκες τραυματίστηκαν βαριά. Στους πρώτους 9 μήνες του 2013, οι άντρες σκότωσαν 146 γυναίκες.

……………

Μια εκ των δολοφονηθέντων γυναικών είχε ζητήσει βοήθεια από 3 διαφορετικούς φορείς, ενώ μια άλλη την είχαν παντρέψει με το ζόρι στα 14 της. Ένας άντρας δολοφόνησε την γυναίκα του παρά το ότι του είχε επιβληθεί το μέτρο της απομάκρυνσης, ενώ ένας άλλος την τραυμάτισε βαριά.

Το 83% των γυναικών δολοφονήθηκαν από άντρες του περιβάλλοντος τους. Το 53% των γυναικών βιάστηκαν από άντρες που γνώριζαν.

Στους πρώτους 9 μήνες του 2013 οι άντρες σκότωσαν 146 γυναίκες, βίασαν 132, τραυμάτισαν 155 και παρενόχλησαν σεξουαλικά 117 γυναίκες.

………..

Δολοφονίες

Οι άντρες σκότωσαν 24 γυναίκες σε 17 νομούς τον Σεπτέμβριο. Ένας άντρας βίασε την γυναίκα που σκότωσε, ένας αυτοκτόνησε μετά από την δολοφονία, δύο αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν και δύο παραδόθηκαν στην αστυνομία.

Μια εκ των δολοφονημένων γυναικών είχε προσφύγει στο επαρχείο, στην εισαγγελία και στην Διοίκηση στρατοχωροφυλακής ζητώντας προστασία. Σε έναν άλλο που σκότωσε την γυναίκα του και την πεθερά του, του είχε επιβληθεί ποινή απομάκρυνσης. Ένας άλλος που σκότωσε την γυναίκα του είχε κάτσει και 20 μέρες φυλακή για βία σε βάρος της συζύγου του. Ένα άλλο κορίτσι που δολοφονήθηκε στα 16 της, την είχαν παντρέψει με το ζόρι όταν ήταν 14 χρονών.

………………

Ο νομός με την περισσότερη βία πάλι ήταν αυτός της Κωνσταντινούπολης.

Bianet.org 24/10/2013

Previous Article

ΤΗΝ ΕΚΑΨΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ

Next Article

ΣΚΙΤΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ODTU

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *