Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ -8 ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ

0 σχόλια Share:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H Τουρκία βάδισε για τους ήρωες του Σαρίκαμις

Οι χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες που 103 χρόνια πριν, υπό την ηγεσία του Ενβέρ Πασά, πάγωσαν και έγιναν μάρτυρες, τιμήθηκαν με πορεία που είχε σύνθημα ¨Η νεολαία βαδίζει στα ίχνη των ηρώων ¨.

Στην πορεία που έγινε σε θερμοκρασία -8 μετείχαν ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού Οσμάν Ασκίν Μπακ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Επικοινωνιών Αχμέτ Αρσλάν και περίπου 20 χιλιάδες άτομα που συνέρρευσαν στην επαρχία Σαρίκαμις του νομού Καρς από διάφορες περιοχές της Τουρκίας.

Στο διάστημα 22/12/1914 έως 15/1/1915 μονάδες του στρατού υπό την ηγεσία του Ενβέρ Πασά θέλοντας να αποκρούσουν τις ρωσικές δυνάμεις στα βουνά Αλλαχουακμπάρ του Σαρίκαμις, βρέθηκαν αντιμέτωπες με αντίξοες χειμερινές συνθήκες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Επιτελείου  60 χιλιάδες στρατιώτες έπεσαν ηρωικά από το σφοδρό κρύο, την πείνα και την ανεπαρκή ένδυση. ………………..

Περίπου 20 χιλιάδες άτομα κάθε ηλικίας, ήρθαν από κάθε πλευρά της Τουρκίας και συναντήθηκαν στο χωριό Κιζιλτσουμπούκ. Στην πορεία που είχε το σύνθημα  ¨Η νεολαία βαδίζει στα ίχνη των ηρώων ¨ μετείχαν ο υπουργός Αθλητισμού Μπακ, ο υπουργός Αρσλάν, νομάρχες και βουλευτές περιοχών εκεί, δήμαρχοι, κοινοτάρχες, στρατιωτικοί διοικητές, στρατιώτες, εκπρόσωποι φορέων και μαθητές. Στους μετέχοντες μοιράστηκαν τρόφιμα και τουρκικές σημαίες. Στην τελετή μνήμης αναγνώσθηκε απόσπασμα από το Κοράνιο.

Η πορεία άρχισε στις 10:30. Οι μετέχοντες έφεραν μια τεράστια σημαία και αφίσες του Ατατούρκ και η πορεία άρχισε με το σύνθημα ¨Οι ήρωες δεν πεθαίνουν, η πατρίδα δεν διασπάται¨. Στην δύσκολη αυτή πορεία, οι μετέχοντες ακολούθησαν την 6,5 χιλιομέτρων ¨Οδό του Μάρτυρα Συνταγματάρχη Φαρούκ Σουγκούρ¨ και η πορεία θα περατώνονταν στον χώρο της τελετής στο Άνω Σαρικαμις.

ΕΚΑΝΑΝ ΒΡΑΔΙΝΗ ΣΚΟΠΙΑ

Ομάδα κατοίκων του Καρς, μεταξύ τω οποίων και ο Μουχαρέμ Γιλντίζ-πρόεδρος του Συλλόγου Serhat Boyları, φύλαξαν σκοπιά βραδινές ώρες μπροστά σε αγάλματα στρατιωτών που έγιναν από χιόνι. Σε θερμοκρασίες που έφτασαν μέχρι και στους -12, αυτοί που φύλαξαν σκοπιά, κοινοποίησαν πληροφορίες σχετικά με τις δυσκολίες και τα βάσανα εκείνης της περιόδου.  Σε ομιλία του εκεί ο πρόεδρος Γιλντίζ είπε: ¨Μετά από την βύθιση στην Μαύρη θάλασσα δύο πλοίων μας, ο Ενβέρ Πασά αντιλαμβανόμενος πως δεν θα έρθει βοήθεια, άρχισε αυτή την επιχείρηση.  Στην 103η επέτειο της επιχείρησης του Σαρίκαμις, στην οποία στρατεύματα που ήρθαν από την Υεμένη με καλοκαιρινά ρούχα, ηττήθηκαν από τις δύσκολες χειμερινές συνθήκες στο Σαρίκαμις, εμείς βάζοντας τους εαυτούς μας στην θέση τους, δεν τους ξεχνάμε και ως σύλλογος συναντιόμαστε σε αυτήν την  παραδοσιακή φύλαξη σκοπιάς. Για μια ακόμη φορά, ο Αλλάχ να ελεεί τους προγόνους μας¨

Υπουργός Μπακ: Αυτός που δεν γνωρίζει το παρελθόν του δεν μπορεί να χτίσει το μέλλον του

………..

Ο υπουργός Μπακ ανέφερε πως η συνείδηση της πατρίδας στους νέους είναι πολύ σημαντική και είπε τα εξής: ¨Βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε τους ήρωες στρατιώτες μας που έπεσαν υπέρ πατρίδος πριν από 103 έτη. Άνθρωποι από κάθε μεριά της Τουρκίας συρρέουν εδώ. Στο Σαρίκαμις κείτονται οι στρατιώτες μας. Στο σημείο όπου βρισκόμαστε είχαμε χιλιάδες νεκρούς.  Χάρη σε αυτούς τους ήρωες έφτασαν μέχρι σήμερα τα εδάφη της πατρίδας. Δεν θα ξεχάσουμε τους χιλιάδες μάρτυρες μας που χωρίς να διστάσουν θυσίασαν την ζωή τους για την πατρίδα.  Αυτό που κάνει πατρίδα την πατρίδα είναι το αίμα πάνω της. Εάν υπάρχουν κάποιοι που πεθαίνουν για αυτήν τότε είναι πατρίδα. H συνείδηση των νέων για την πατρίδα είναι πολύ σημαντική. Οι νέοι μας είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουν ποσό σημαντική είναι η πατρίδα, το έθνος, η σημαία και το κράτος. Όποιος δεν γνωρίζει το παρελθόν του δεν μπορεί να χτίσει το μέλλον του. Προσπαθούμε να αναθρέψουμε νέους με τέτοια συνείδηση.

………………

https://www.dha.com.tr/yurt/turkiye-sarikamis-sehitleri-icin-yurudu/haber-1558726

7/1/2018

Σχ : Υπουργός με λόγο για πατρίδα, για ήρωες και με συμμετοχή στην τελετή τιμής. Και 20 χιλιάδες (!!!) άτομα να τιμούν τους προγόνους τους.

 Στην χώρα δυτικά της Τουρκίας, οι περισσότεροι υπουργοί μετέχουν με χαρά σε Gay Pride, ενώ απεχθάνονται λέξεις όπως ¨πατρίδα¨, ¨έθνος¨ κ.λ.π…. Εδώ φτάσαμε στην Θράκη, μέλη απόστρατων οργανώσεων που έκαναν δοκιμαστική παρέλαση, να δεχτούν επίθεση από κάποια απάτριδα μαλάκια…. Αν δεν αλλάξει η στοχοθεσία του υπουργείου Παιδείας είμαστε χαμένοι από χέρι. Διότι στην παιδεία μας έχουμε φτάσει αντί του ¨μητρός τε καὶ πατρὸς καὶ τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρὶς ¨ να προάγουμε την εξής ¨παραλλαγή¨ : ¨μητρός τε καὶ πατρὸς καὶ τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερα  ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ¨.

Φτάνει πια όχι άλλο κάρβουνο!

Previous Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΡΙΚΑΜΙΣ

Next Article

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ¨ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ¨ ΤΗΣ ΜΙΤ -ΒΙΝΤΕΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *