Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΡΙΚΑΜΙΣ

No Comments Share:

Επιχείρηση Σαρίκαμις

Πορεία με την συμμετοχή του υπουργού εσωτερικών Ιντρίζ Ναίμ Σαχίν, του υπουργού Νεολαίας και Αθλητισμού Σουάτ Κιλίτς και με πάνω από 10 χιλιάδες κόσμο οργανώθηκε για να τιμηθούν στην 98η επέτειο οι μάρτυρες στρατιώτες που πάγωσαν κατά την επιχείρηση στο Σαρίκαμις υπό την διοίκηση του Ενβέρ Πασά.

Αυτοί οι οποίοι τίμησαν αυτούς που έγιναν μάρτυρες στην επιχείρηση που έγινε κατά των ρωσικών δυνάμεων στο διάστημα 22/12/1914 έως 15/1/1915, συγκεντρώθηκαν στο χωριό Κιζιλτσουμπούκ. Κατατέθηκαν στεφάνια, έγιναν τιμητικές βολές και εψάλη ο εθνικός ύμνος, και μετά ο λοχαγός Νιλουφέρ Καραμπουλούτ περιέγραψε στον χάρτη την επιχείρηση.

ΠΑΠΠΟΥ ΕΓΩ ΗΡΘΑ

Στην περιοχή χιόνιζε επί δύο μέρες, και η πορεία με το σύνθημα ¨Παππούλη μου εγώ ήρθα¨ άρχισε χτες στις 09.30. Οι μετέχοντες στην πορεία ακολούθησαν του μάρτυρα συνταγματάρχη Φαρούκ Σουγκούρ σε θερμοκρασία -13 και με ένα μέτρο χιόνι. Κατά μήκος της διαδρομής διαβάστηκε προσευχή για τους μάρτυρες. Το 112 επενέβη κατά μήκος της διαδρομής όταν συνολικά 30 άτομα λιποθύμησαν. Στην κάθοδο από το όρος Σογανλί, οι μετέχοντες λόγω της ιδιομορφίας του, έζησαν δύσκολες στιγμές. Κατά μήκος της διαδρομής. Πολλοί στρατιωτικοί και ειδικές δυνάμεις που μετείχαν στην πορεία, κατά μήκος της διαδρομής επαναλάμβαναν το ¨Allahü ekber¨. Όταν οι μετέχοντες πείνασαν, έφαγαν από τα καταστήματα στο σημείο εκκίνησης της πορείας χαλβά, σοκολάτα και φρούτα.

Εφ. Χουριέτ   7/1/2013

Σχ : Για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει τι έγινε : http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Sarikamish

Previous Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΤΕΣΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΡΙΚΑΜΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Next Article

TA ΣΗΜΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *