Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΝΗΜΗ ΑΝΤΡΕΑ ΣΑΝΤΟΡΟ

No Comments Share:

Τιμήθηκε ο Αντρέα Σαντόρο

Μνημονεύτηκε ο ιερέας Αντρέα Σαντόρο ο οποίος στις 5-2-2006 δολοφονήθηκε στην Τραπεζούντα μέσα στην εκκλησία της Παναγίας από ένοπλη επίθεση που έκανε ο 16 ετών Ογουζχάν Ακντίν.

Στο μέρος όπου καθόταν ο Σαντόρο αφέθηκαν λουλούδια και άναψαν κεριά.

6 χρόνια πριν στην Τραπεζούντα ο Ογουζχάν Ακντίν σκότωσε με περίστροφο τον ιερέα Αντρέα Σαντόρο την ώρα που αυτός λειτουργούσε μέσα στην εκκλησία της Παναγίας στην συνοικία Ισκεντέρπασά. Ο Ακντίν τρεις μέρες μετά το περιστατικό συνελήφθη και στην δίκη που έγινε τιμωρήθηκε με φυλάκιση 18 μηνών και 10 ημερών.

Στην έκτη επέτειο από τον θάνατο του Αντρέα Σαντόρο, ο ιερέας τιμήθηκε με λειτουργία στην εκκλησία της Παναγίας που κράτησε 1,5 ώρα. Στο μνημόσυνο μετείχε η Μανταλένα Σαντόρο- αδερφή του που ήρθε από την Ρώμη, θρησκευτικοί λειτουργοί από Ρώμη και Σμύρνη και 10 άτομα. Στο σημείο όπου δολοφονήθηκε με΄σα στην εκκλησία αφησαν λουλούδια και άναψαν κεριά. Δίπλα τοποθετήθηκε φωτογραφία και πινακίδα που γράφει τα εξής : ¨Ο ιερέας Αντρέα Σαντόρο στις 5-2-2006 την ώρα που λειτουργούσε εδώ έχασε την ζωή του από μια άτυχη επίθεση¨.

Μετά τις προσευχές που έγιναν ο Μασιμιλιάνο Παλινούρο που ήρθε από την Σμύρνη ανέφερε πως μεταφέρει τους χαιρετισμούς του επίσκοπου Σμύρνης Ρουγγέρο Φραντζεσκίνι και είπε πως ¨ Ο μόνος σκοπός του Αντρέα ήταν να παρουσιάσει με ήπιο τρόπο σε αυτά τα εδάφη έναν τρόπο ζωής βασισμένο στην αγάπη και να προβάλει την ύπαρξη του Χριστού¨.

………………

Πρακτορείο ειδήσεων Dogan 5-2-2012

Σχόλιο : 18 μήνες και 10 μέρες για την δολοφονία του ιερέα.Πάλι καλά δεν του έδωσαν και παράσημο….

Previous Article

ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ….

Next Article

ΠΕΡΙ ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *