Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Αντιμετωπίζουν 3 έτη φυλάκισης για ¨πολιτική κατασκοπία¨ διότι κατέδωσαν τους γείτονες τους στις τουρκικές αρχές…

No Comments Share:

Έως τρία έτη φυλάκισης αντιμετωπίζουν Τούρκοι οι οποίοι στην Ελβετία κατέδωσαν τους γείτονές τους

14 Τούρκοι πολίτες οι οποίοι επί μακρόν ζουν στην Ελβετία,  κατήγγειλαν στο δικαστήριο ότι το 2017 καταγγέλθηκαν από Τούρκους γείτονές τους στην αστυνομία της Σμύρνης, ως “μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης”.
14 Τούρκοι οι οποίοι ζουν περίπου 15 χρόνια στην πόλη Λοζάνη της Ελβετίας και οι περισσότεροι είναι Ελβετοί υπήκοοι, υποστήριξαν πως ζευγάρι τουρκικής καταγωγής που γνώριζαν καλά, τους κατήγγειλε ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.
Τα καταγγελλόμενα άτομα απέκτησαν τον σχετικό φάκελο της αστυνομίας και προσέφυγαν δικαστικά.
……
Ένας από αυτούς που καταγγέλθηκαν που λέγεται Ορχάν και δεν επιθυμεί να αναφέρει περισσότερα στοιχεία του, μας είπε το πως ανακάλυψε τις σε βάρος του κατηγορίες :
“Το 2018 πήγαμε στο τουρκικό προξενείο για να ανανεώσουμε τα διαβατήρια των παιδιών αλλά δεν μας έκαναν τη δουλειά. Μας ανέφεραν πως τα διαβατήριά μας έχουν ακυρωθεί και για αυτό το λόγο δεν μπορούν να δώσουν διαβατήριο στα παιδιά. Επειδή δεν έγινε κάποια άλλη ανακοίνωση για να διαλευκανθεί το περιστατικό προσλάβαμε έναν δικηγόρο στην Τουρκία. Ο δικηγόρος μας υπέβαλε κάποια έγγραφα όπως και μηνύσεις. Τον περασμένο Ιούνιο στις 25 του μηνός μου έστειλε ένα mail. Το mail εμπεριείχε τον φάκελο σχετικά με μένα. Εκπλαγήκαμε πολύ. Είδαμε πράγματα που δεν περνούσαν από το μυαλό μας. Ο φάκελος αναφέρει ότι το ζευγάρι μετέβη στην αστυνομία στις 4 Ιουλίου 2017. Στο φάκελο περιέχονται σε βάρος μας κατηγορίες οι οποίες δεν αντανακλούν την αλήθεια.
……
Το ζευγάρι το οποίο κατήγγειλε αυτά τα 14 άτομα σύμφωνα με το άρθρο 272 του  Ποινικού Κώδικα Ελβετίας, κατηγορείται για πολιτική κατασκοπεία. Σύμφωνα με τον δικηγόρο Νγκουεν, η ενημέρωση του κράτους σχετικά με πληροφορίες που μπορούν να επιφέρουν βλάβες σε Ελβετούς πολίτες εμπίπτει στον όρο “κατασκοπεία” και έτσι αυτά τα άτομα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως τριών ετών.
……
Ο δικηγόρος ανέφερε ότι παρόμοια περιστατικά υπήρξαν και άλλα στην Ελβετία και ότι σύμφωνα με τον νέο περί τρομοκρατίας νόμο στην Τουρκία οι πελάτες του μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης έως 22,5 ετών.

https://tr.sputniknews.com/avrupa/201909241040245363-isvicrede-komsularini-ihbar-eden-turkler-3-yila-kadar-hapis-cezasiyla-karsi-karsiya/

24/9/2019

Previous Article

Βομβιστική επίθεση κατά λεωφορείου που μετέφερε αστυνομικούς

Next Article

Απίστευτη χειρονομία του Τούρκου ηθοποιού που βρίσκεται στην χώρα μας αυτές τις μέρες !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *