Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ρατσισμός κατά μουσουλμάνων Αράβων στην Πόλη

0 σχόλια Share:

Παλαιστίνια πρόσφυγας στην Κωνσταντινούπολη: Το ρατσισμό που είδα εδώ δεν τον είχα δει ούτε στην Γάζα

Τον τελευταίο καιρό κλιμακώνεται στην Τουρκία η ρατσιστική ρητορική κατά των Σύριων προσφύγων. Μάλιστα αυτή η ρητορική ξεπερνά τους Σύρους πρόσφυγες και έχει φτάσει να θέτει ως στόχο όλους τους Άραβες. Παλαιστίνια πρόσφυγας που ζει στην Κωνσταντινούπολη περιέγραψε αυτή την κατάσταση με τη φράση “Το ρατσισμό που είδα εδώ δεν τον είδα ούτε στη Γάζα” .
…….
Ιδιαίτερα στην Κωνσταντινούπολη εντοπίζεται πως οι ρατσιστικές επιθέσεις δεν έχουν ως στόχο μόνο τους Σύριους, αλλά τους Αραβες πρόσφυγες ως σύνολο.

Η 20 ετών Νασριν Αμιράχ (δεν είναι της πραγματικό όνομα) σε δήλωση που έκανε προς την Εsther Solomon της εφημερίδας Ηaaretz, σχολίασε σχετικά με τη ρατσιστική ρητορική και τις επίθεσεις σε βάρος των Αράβων στην Τουρκία.

Η Αμιράχ είναι της άποψης πως όσο και αν η Κωνσταντινούπολη θεωρείται ως “ένα κλειδί που ανοίγει τον κόσμο” όπως και ότι οι άνθρωποι εκεί “αξιοποιούνται όχι ανάλογα με την καταγωγή τους αλλά ανάλογα με τις ικανότητές τους”,  τελικά η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.

Η Αμιράχ εστιάζοντας στην εναντίωση κατά των Αράβων στη χώρα δηλώνει πως ” Ο ρατσισμός είναι παντου. Στο μετρό οι άνθρωποι σε κοιτάνε εχθρικά, αναρωτιέμαι για ποιο λόγο θέλουν να είναι τόσο προσβλητικοι.
……….
Οι φίλες μου στη Γάζα νομίζουν πως έξω όλα είναι εύκολα. Εδώ όμως η ζωή αρχίζει από το μηδέν, αρχίζουμε σαν ένα νεογέννητο παιδί. Μεταξύ των προβλημάτων αυτών, το πρώτο είναι ο ρατσισμός. Έναν ρατσισμό που δεν τον είχα δει ούτε στην Γάζα.”
…….
Η Αμιράχ λέει πως αυτά που βίωσε στην Κωνσταντινούπολη την ωρίμασαν και αναφέρει πως όσο και αν δεν μετάνιωσε που ήρθε στην Κωνσταντινούπολη, δεν θέλει να μείνει εδώ. Η Αμιράχ λέει πως θέλει να ζήσει σε μία κοινωνία όπου θα δίνεται αξία στην διαφορετικότητα και δεν θα υπάρχουν οι ακραίες προκαταλήψεις της Κωνσταντινούπολης και ο  διαδεδομένος και κλιμακούμενος εθνικισμός της Τουρκίας : ” Τα είπα και στην οικογένειά μου, ούτε να το σκεφτείτε να έρθετε εδώ. Εδώ δεν μπορώ να αντέξω στα βλέμματα και στις προσβολές τους. Η Κωνσταντινούπολη μπορεί να είναι μόνο η τελευταία επιλογή”.
…….

https://tr.sputniknews.com/turkiye/201907151039667785-istanbuldaki-filistinli-gocmen-buradaki-irkciligi-gazzede-gormedim-/

15/7/2019

Previous Article

Ανησυχία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ από τις τουρκικές δραστηριότητες στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο

Next Article

Τα λόγια όμορφα, αλλά την κρίσιμη βραδιά όλοι ήταν στα λαγούμια τους…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *