Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΠΡΟΥΣΑΣ

No Comments Share:

Το Μουσείο Κατάκτησης παρουσιάζει την Προύσα στον κόσμο

Το Μουσείο κατάκτησης της Προύσας Πανόραμα 1326  που είναι ένα από τα σχέδια-οράματα του δήμου Οσμάνγκαζί, πριν ακόμη από τα επίσημα εγκαίνια, φιλοξένησε χιλιάδες ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Το τριών διαστάσεων Μουσείο κατάκτησης της Προύσας Πανόραμα 1326, ως το μεγαλύτερο πανοραμικό μουσείο του κόσμου, σύντομα έγινε κέντρο ενδιαφέροντος από το εσωτερικό και το εξωτερικό. Στο τρίμηνο διάστημα της παρουσίασης του, άτομα από πολλά μέρη του κόσμου είχαν την ευκαιρία να το γνωρίσουν.  Ο 42 μέτρων τρούλος του μαγεύει, ενώ η οικολογική του αρχιτεκτονική κάνει την διαφορά. Ο Μουσταφά Ντουντάρ-δήμαρχος του Οσμάνγκαζί, αναφέρει πως το Μουσείο της Κατάκτησης, πέραν της ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας θα επιφέρει και κίνηση στην Προύσα και πρόσθεσε πως στο σύντομο τμήμα της παρουσίασης του, το επισκέφθηκαν πολλά άτομα.

Ο Ντουντάρ είπε πως οι επισκέψεις παρουσίασης του Μουσείου Κατάκτησης της Προύσας Πανόραμα 1326, άρχισε στις 10 Αυγούστου με την επίσκεψη του νομάρχη Ιζζετίν Κιουτσούκ και συνέχισε λέγοντας :  Στα πλαίσια αυτών των επισκέψεων υπήρξαν ο υπουργός Περιβάλλοντος, βουλευτές μας, σύλλογοι, ακαδημαϊκοί φορείς, κοινοτάρχες μας, ταξιτζήδες μας, και εκπρόσωποι διάφορων τομέων . Μέχρι σήμερα είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε 130 γκρουπ, συνολικά 2.800 ατόμων.  Φιλοξενήσαμε επίσης ειδικούς από 32 πανοραμικά μουσεία από χώρες όπως το Μεξικό, το Βέλγιο, την Καμπότζη και την Ν. Κορέα. Επίσης είχαμε επισκέπτες από Ιαπωνία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιράν, Ταταριστάν, Ουζμεπκιστάν, Μπαγκλαντές, Κόσσοβο, KKTC, ¨Μακεδονία¨ και Βοσνία. Μεε αυτό τον τρόπο, πριν ακόμη γίνουν τα εγκαίνια, ακούστηκε στον κόσμο η φωνή του μουσείου μας¨

http://www.milliyet.com.tr/fetih-muzesi-bursa-yi-dunyaya-tanitiyor-bursa-yerelhaber-3103993/

19/10/2018

Σχ: Στο παρακάτω διαφημιστικό του δήμου Οσμάνγκαζι, μεταξύ άλλων αναφέρει πως στο μουσείο ¨ζωντανεύει και πάλι η κατάκτηση της Προύσας¨. .

 

Previous Article

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟ…

Next Article

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΣΟΓΚΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *