Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΗ ΙΕΡΕΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

0 σχόλια Share:

Επίθεση σε προτεσταντική εκκλησία στην γιορτή του Πάσχα

Σήμερα είναι η γιορτή του Πάσχα των χριστιανών. Χτες βράδυ 4 άτομα που επέδραμαν στην προτεσταντική εκκλησία στην περιοχή Μπαχτσελίεβλέρ της Κωνσταντινούπολης, είπαν στον επικεφαλής της εκκλησίας να γίνει μουσουλμάνος διαφορετικά ¨θα τον ψοφήσουν¨ και αφού τον χτύπησαν έφυγαν. Ο Γ.Γ. της Ένωσης Προτεσταντικών Εκκλησιών Ουμούτ Σαχίν δήλωσε πως ¨Καταγγέλλω αυτήν την νοοτροπία που θέλει να δηλητηριάσει την γιορτή μας¨.

Ο Ουμούτ Σαχίν στο τουίτερ έγραψε σχετικά με την επίθεση που έγινε κατά την πιο σημαντική γιορτή των χριστιανών το Πάσχα :

¨Χτες το βράδυ 4 νέοι που έλεγαν ψαλμούς κάλεσαν τον ιερέα να γίνει μουσουλμάνος. Σε διαφορετική περίπτωση του είπαν πως ¨θα τον ψοφήσουν¨ και μετά έφυγαν. Επίσης σήκωσαν χέρι στον γέρο άνθρωπο. Καταγγέλλω αυτή την νοοτροπία που θέλει να δηλητηριάσει την γιορτή μας¨.

Ο Γ.Γ. της Ένωσης Προτεσταντικών Εκκλησιών Ουμούτ Σαχιν ανέφερε επίσης πως τα πρόσωπα των δύο εξ αυτών που κλώτσησαν στο στήθος τον γέρο ιερέα καταγράφηκαν από τις κάμερες.

 

Άρχισε με την σύνοδο του MGK

H ιεραποστολή αρχίζει να εκλαμβάνεται ως ¨απειλή¨ μετά από σύνοδο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (MGK) το 2001. Αργότερα στα 2002 αρχίζει να διαδίδεται από τα ΜΜΕ και από κρατικές ι υπηρεσίες πως οι ιεραπόστολοι κάνουν τους μουσουλμάνους χριστιανούς, κάτι που όπως ανέφεραν αποτελεί μεγάλο κίνδυνο.

Την εποχή που ο κατηγορούμενος για την υπόθεση Εργκενέκον Σινάν Αϊγκούν ήταν πρόεδρος στο Εμπορικό Επιμελητήριο Άγκυρας, ο φορέας αυτός είχε ετοιμάσει αναφορά για τις ιεραποστολικές δραστηριότητες. Οι κατηγορούμενοι την υπόθεση Εργκενέκον είχαν γράψει βιβλία για τις ιεραποστολικές δραστηριότητες. Αυτά έγιναν για να προετοιμάσουν το υπόβαθρο για τις δολοφονίες.

Το 2006 δολοφονήθηκε στην Τραπεζούντα ο ιερέας Σαντόρο και το 2007 ο Χραντ Ντινκ. Στις 18 Απριλίου 2007 η Μαλάτια αντιμετώπισε την σφαγή που έγινε στον εκδοτικό οίκο Ζιρβέ. Αποκαλύφθηκε ξεκάθαρα πως η σφαγή κατά την οποία δολοφονήθηκαν με φριχτό τρόπο τρεις χριστιανοί –τους έκοψαν με μαχαίρι τον λαιμό- σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από την συμμορία της Εργκενέκον, και οι υπεύθυνοι είναι στις φυλακές.

Τα μέλη της Προτεσταντικής εκκλησίας φακελώνονται, ενώ αξιωματικοί της Στρατοχωροφυλακής υποδυόμενοι τους ιεραπόστολους ή παπάδες διείσδυσαν στις εκκλησίες.

Τον Μάρτιο του 2009 αξιωματικοί της Διοίκησης Πολεμικού Ναυτικού στα πλαίσια του σχεδίου ¨Κλωβός¨ ονομάτιζαν τις δολοφονίες των Σαντόρο, Ντινκ και του εκδοτικού οίκου στην Μαλάτια ως ¨επιχειρήσεις¨.

…………….

Ιστοσελίδα Marksist.org 8-4-2012

Previous Article

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

Next Article

ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΝΙΕΣ -ΒΙΝΤΕΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *