Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ¨

No Comments Share:

Εφ. Ραντικάλ 23-6-2011

O εισαγγελέας λέει αφήστε τους, το δικαστήριο κωφεύει

 

Το δικαστήριο αποφάσισε την συνέχιση της κράτησης των δύο νέων που παραμένουν φυλακισμένοι για 16 μήνες επειδή άνοιξαν πανό με το οποίο ζητούσαν δωρεάν παιδεία.

 Συνέχιση της κράτησης αποφασίστηκε για τους Φερχάτ Τουζέλ και Μπερνά Γιλμάζ που είχαν ανοίξει πανό που έγραφε ¨Θέλουμε δωρεάν Παιδεία¨ και είναι στις φυλακές για 16 μήνες με την κατηγορία μέλους οργάνωσης. Το δικαστήριο στην απόφαση του αναφέρει ότι λήφθηκε ¨σύμφωνα με τις αποδείξεις και το αίτημα του εισαγγελέα¨. Και όμως, ο εισαγγελέας Κασίμ Ιλίμογλου είχε ζητήσει την αθώωση και την άμεση απελευθέρωση των δύο νέων.

Ο δικηγόρος των νέων Ταϊλάν Τανάϊ υποστηρίζει πως το δικαστήριο έλαβε την απόφαση του χωρίς να διαβάσει την πρόταση του εισαγγελέα, και αναφέρει πως ¨ Από τη μια μεριά ο εισαγγελέας ζητά την αποφυλάκιση τους. Η σύνθεση όμως με τις ίδιους λόγους αποφασίζει την συνέχιση της κράτησης. Η εκδίκαση τους είναι για τις 6 Οκτωβρίου . Έτσι θα έχουν συμπληρώσει τότε 19 μήνες κράτησης. Αναρωτιόμαστε τι θα κάνει από τώρα και πέρα το δικαστήριο. Ο Ιλίμογλου είναι ένας φιλελεύθερος εισαγγελέας. Γίνεται αντιληπτό πως το δικαστήριο δεν υπολογίζει τον εισαγγελέα.

 

Το τίμημα του αιτήματος δωρεάν παιδείας

Ο Φερχάτ Τουζέλ στις 14 Μαρτίου 2010 την ώρα που μιλούσε σε σύναξη Ρομά στην Κωνσταντινούπολη ο πρωθυπουργός Ερντογάν άνοιξαν πανό που έγραφε ¨Θέλουμε δωρεάν παιδεία¨. Τους πήραν σηκωτούς, συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν με εισαγγελική πρόταση ως ¨μέλη παράνομης οργάνωσης¨. Τους υποβλήθηκε μήνυση στο 10ο κακουργιοδικείο και αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 7,5 χρόνων. Στην δικάσιμο της 25ης Μαΐου ο εισαγγελέας Ιλίμογλου ζήτησε την αθώωση και την άμεση απελευθέρωση τους. To δικαστήριο αποφάσισε όμως την συνέχιση της κράτησης και άφησε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 6 Οκτωβρίου.

……………..

 

Previous Article

ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Next Article

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΟΙΚΟ ΖΙΡΒΕ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *