Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΠΑΛΛΑΧΘΗΚΕ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ

0 σχόλια Share:

Εφ. Χουριέτ 2-2-2011

O νομάρχης που είχε προτείνει να ¨καταργηθούνε οι εκδηλώσεις της 19ης Μαΐου¨ θα αναπαυθεί

Ο νομάρχης Γιάλοβας Ντουρσούν Αλή Σαχίν απομακρύνθηκε από τα καθήκοντα του. Ο Ντουρσούν Αλή Σαχίν τον Ιανουάριο σε συγκέντρωση νομαρχών στην Άγκυρα είχε υποστηρίξει πως πρέπει να καταργηθούνε οι τελετές της 19ης Μαΐου, και αργότερα είχε πει πως τα λόγια του παρεξηγήθηκαν.

Ο καθηγητής Γιουσούφ Ερμπάι με δικαστική απόφαση επανήλθε στα καθήκοντα του, και ο νομάρχης Σαχίν αποχαιρετώντας την πόλη, δήλωσε πως θα αναπαυθεί για κάποιο διάστημα και πως δεν θα φύγει από την Γιάλοβα.

Μετά την πρόταση του Σαχίν να καταργηθούνε οι τελετές της 19ης Μαΐου, σκληρή υπήρξε η αντίδραση του βουλευτή του CHP Μουχαρέμ Ιντζέ. Οι βουλευτές Μπεχίτς Τσελίκ του ΜΗΡ και Αλή Αρσλάν του CHP είχαν υποβάλλει επερώτηση στην βουλή σχετικά με τον νομάρχη Σαχίν.

Σχόλιο : Η 19η Μαίου είναι εθνική γιορτή των Τούρκων. Είναι η μέρα που είχε αποβιβαστεί το 1919 στην Σαμψούντα Ο Μουσταφά Κεμάλ. Και οργανώνονται εκτός από παρελάσεις και τελετές σε στάδια. Ακριβώς όπως γινόταν επί Μεταξά σε εμάς. Προφανώς ο νομάρχης πλήρωσε ακριβά την πρόταση του.

Previous Article

ΑΥΠΝΙΕΣ ΛΟΓΩ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

Next Article

ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΜΕ ΗΡΩΙΝΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *